Hlavní obsah

Phoenix a Lakers čeká rozhodující zápas

Eurotip.cz

Mečbol v domácím prostředí nevyužili ve čtvrtek hráči Los Angeles Lakers. Svěřenci trenéra Jacksona vedli v sérii nad Phoenixem 3:2, po nezvládnutém závěru utkání ale prohráli 118-126 a dnes míří k rozhodujícímu souboji do Arizony.

Článek

Pokud Lakers nepostoupí do druhého kola play off, bude je to ještě hodně dlouho mrzet. Vedli už 3:1 na zápasy; Phoenix sice doma snížil stav série, k dalšímu utkání ale cestoval do Los Angeles. Ani tam Lakers nedokázali dotáhnout své snažení do konce. Kobe Bryant sice dokázal nastřílet 50 bodů, Lamaru Odomovi chyběla jediná asistence k triple-doublu a slušný zápas odehrál i pivot Kwame Brown, na kolektivní výkons Suns to ale nestačilo.

Trenéra D'Antoni se přitom před cestou do Kalifornie dozvěděl nepříjemnou zprávu: vedení NBA potrestalo za fauly v předchozím zápase Raju Bella, vynikajícího trojkaře a dvorního obránce Kobeho Bryanta. Jeho tým jako by to ale semklo; výborný zápas odehrálo pět hráčů, kteří naházeli alespoň 20 bodů. I tak ale nejvíc zazářil rozehrávač Steve Nash, který tak chtěl napravit dvě svá zaváhání ve čtvrtém utkání, kvůli kterým jeho tým prohrál. Kanadský hráč k 32 bodům přidal 13 asistencí, kterými po celý zápas zásoboval své spoluhráče. Hrdinou zápasu se ovšem stal Tim Thomas; hráč, nad jehož startem původně visel otazník, doskočil několik vteřin před koncem neúspěšný Nashův pokus a sám ještě stihnul vstřelit trojku. Ta poslala duel do prodloužení, ve kterém dal ještě dalších pět bodů.

V posledním souboji prvního kola play off NBA je podle bookmakerů favoritem domácí mužstvo, na které vypsali kurs 1.36 a handicap 6 bodů. Věříte, že se Lakers ještě vzpamatují a dnes ve Phoenixu vybojují postup? Pak si vsaďte na jejich výhru, kurs je 3.20.

Reklama