Hlavní obsah

Milán boj o titul stále nevzdává

Eurotip.cz

Tři body ztrácí těsně před koncem nejvyšší italské fotbalové soutěže milánský AC na vedoucí Juventus Turín. Tým Marka Jankulovského si dnes jede do Parmy pro tři body, které ho i po dnešku udrží v boji o první místo.

Článek

Naneštěstí pro Milán dohraje Juventus konec sezony proti sotva průměrným soupeřům; Turín dnes hostí Palermo a v posledním kole se představí na hřišti Regginy. Bez ohledu na to chce ale Carlo Ancelotti a jeho hráči ještě zabojovat a věřit v klopýtnutí svého soupeře. "Od čela tabulky nás dělí tři body, což je úspěch, když si vzpomenete, kde jsme byli před třemi měsíci," řekl veterán v sestavě Milána Paolo Maldini. "Ve fotbale se může stát všechno," neztrácí naději obránce, který ujistil fanoušky, že po chystané operaci neplánuje konec kariéry. "Nepodstupoval bych ji, kdybych se chystal skončit kariéru po této sezoně," řekl Maldini. Trenér Ancelotti dnes dá v sestavě zřejmě přednost českému reprezentantovi Marku Jankulovskému na úkor Clarence Seedorfa. "Čekal jsem, až budu hrát pravidelně, ale s tolika výborními spoluhráči to není jednoduché," prohlásil Jankulovski, který dlouho chyběl kvůli zranění.

Dnešní soupeř jeho týmu už v letošní sezoně nemá žádnou motivaci. Díky vynikajícím výkonům v březnu, kdy vyhrál všechny čtyři zápasy, a částečně i dubnu si pojistil svou účast v příštím ročníku Série A. Na evropské poháry už ale nedosáhne, proto je možné, že v dnešním i v tom posledním utkání bude trenér hostů míchat se sestavou. Šanci by tak mohl dostat například třetí brankář De Lucia, který zatím neměl příležitost prokázat své schopnosti. "Doufám, že ve zbývajících dvou utkáních nastoupím," těší se De Lucia. "Jsem připravený a přestože nemám moc zkušeností, doufám, že budu hrát, abych je získal," dodal brankář.

Přestože milánský klub hraje na cizím hřišti, je dnes podle bookmakerů jasným favoritem zápasu; společnost Betandwin vypsala na hosty kurs 1.30. Věříte, že dnes Parma v posledním utkání před svými diváky ještě zabojuje a sebere AC body? Pak si vsaďte na neprohru domácích, kurs je 3.06. A jestli jste se dosud nerozhodli, počkejte si a od 15.00 můžete začít sázet live.

Reklama