Hlavní obsah

Trenér Výborný proti kapitánovi Výbornému

, 7. května 2006

První dva dny hokejového mistrovství světa přinesly již dvě překvapení. Obě se odehrála na účet bývalé československé hokejové školy. Čeští hokejisté jsou ovšem v lepší situaci než naši zeměpisní sousedé, protože si dnes mohou již alespoň zajistit očekávaný postup do druhé části turnaje. Soupeřem jim v tomto snažení bude Slovinsko.

Článek

Náš reprezentační tým se nedal v pátek zastrašit bouřlivou kulisou diváckých ochozů, která hnala vpřed domácí tým. Mnohem aktivněji si v útočném pásmu soupeře počínali ale čeští hokejisté i díky velkému množství přesilovek. Více než soupeř a diváci je však již i ze sna musí budit myšlenky na to, jak se střílí góly. Oživení v tomto směru se pokusí přinést trenéři zařazením Tenkráta do útoku ke kolegovi původem z kladenské líhně Plekancovi. V obraně by se měl objevit na ledě i Richter.

Slovinsko vyhrálo nad Finskem první třetinu a ještě v polovině zápasu vedlo. V poslední třetině již přestávali stačit nasazenému tempu, ale tři góly v brance Norreny straší. Otázkou také je, co proti našemu týmu vymyslí trenér čerstvého mistra české extraligy Výborný. Jeho pohled ovšem přeci jen spíše k jiným zápasům, v nichž by rád pro Slovinsko udržel členství mezi hokejovou elitou.

Bookmakeři BetAndWin opět nehledali favorita dlouho. Předpokládají, že syn předčí otce a s kapitánským C přivede náš celek k jasné výhře. Proto na český tým vypsali kurs 1,08. Slovinsko ovšem po bodovém zisku Lotyšska ví, že by se mu hodil jakýkoli zisk, aby mělo naději, že neskončí ve skupině A poslední. Na to, že Slovinci neprohrají, si lze vsadit v kursu 5,5.

Reklama