Hlavní obsah

Slovensko se pokusí o reparát

, 8. května 2006

Až ve třetím dni na mistrovství světa v ledním hokeji nepřipustili papíroví favorité žádné překvapení. Dnešní den pak bude posledním, kdy se utkají vesměs pouze favorité s outsidery. Ve skupině C ovšem přinejmenším v jednom zápase nebude moci předpokládaný favorit nijak odpočívat.

Článek

Slovensko totiž vstoupilo do turnaje nezávidihodným způsobem, když dovolilo získat Bělorusku další velký skalp. Sobotní zápas nedohrál pro zranění Lašák, kterého nahradil Križan. Na soupisku tak byl již dopsán i Staňa. Trenér se snaží mezi hráči především udržet pohodu, protože ani přes dnešní prípadnou výhru nemusí být postup pro Slovensko jistotou. Zřejmě dojde k obrození útoku bratří Hossů a Pavlikovského, který vloni řádil ve švédské lize v dresu Mory.

Kazachstán utrpěl v sobotu dosud největší debakl letošního mistrovství. O jeho prohře bylo rozhodnuto velmi brzy a snížení na 1:3 tým Ruska nijak nevystrašilo. Kazaši ovšem vědí, že pokud by dnes prohráli přijatelným způsobem a v posledním zápase skupni vyzráli na Bělorusy, mohli by mít ještě dokocne šanci na postup.

Bookmakeři BetAndWin ovšem takový vývoj v žádném případě neočekávají. Na výhru Slovenska alespoň o tři branky vypsali kurs 1,85. Naděje Kazachstánu na zisk jednoho či obou bodů ocenili kursem 4,0.

Reklama