Hlavní obsah

Ukrajina je znovu v osmifinálové skupině

Eurotip

Již několik let se hraje mistrovství světa v ledním hokeji ustáleným systémem, kdy z každé ze čtyř základních skupin postupují vždy tři týmy do osmifinálové fáze. Pro mnohé týmy je tento postup očekávanou formalitou. Mezi dvanáctku vyvolených se vcelku pravidelně dostává ovšem také reprezentace ze země, od níž by to na první pohled málokdo čekal. Ukrajina dnes změří síly s Ruskem.

Foto: www.detnews.com

Pavel Dacjuk v ruském dresu.

Článek

Rusko postoupilo do skupiny F s nejvyšším možným počtem bodů. Započítávají se mu totiž těsné výhry nad Běloruskem a Slovenskem. Po kanonádě proti Kazachstánu ale oba zmíněné zápasy naznačily, že to Rusové opět nebudou mít se svým individualistickým přístupem nijak jednoduché. Ve všech zápasech začínal v brance Zvjagin. Bude zajímavé sledovat, zda mu dá trenér důvěru i po včerejším nejistém výkonu.

Ukrajina bojovala o postup ze své skupiny také včera a dnes tedy nastoupí podobně jako její soupeř po necelých čtyřiadvaceti hodinách od skončení minulého utkání. Připíše si již pátou účast v osmifinálové skupině za šest let. Stačila jí k ní výhra nad Itálií, ale tyto body se jí nyní počítat nebudou. V základní skupině potrápila nicméně i obě zbývající mužstva a o její motivaci proti dnešnímu soupeři není pochyb.

Bookmakeři BetAndWin však předpokládají, že si Rusko už dnes zajistí postup do čtvrtfinále. Na jeho výhru alespoň o tři góly vypsali kurs 1,55. Ukrajina by v případě bodového zisku mohla po čtvrtfinále začít alespoň pošilhávat. Na to, že se jí podaří dnes bodovat, si lze vsadit v kursu 5,5.

Reklama