Hlavní obsah

Promluví Teplice ještě do boje o Ligu mistrů?

Dva favority má souboj o vstupenku do předkola Ligy mistrů. Pozornost se soustředí především na Slavii a Mladou Boleslav; smát se ale nakonec mohou Teplice, které dnes musí doma porazit Most.

Foto: čtk

Brankář Příbrami Oldřich Pařízek v utkání 17. kola Gambrinus ligy v Teplicích.

Článek

Svou nepříznivou výchozí pozici si Tepličtí zapříčinili sami. Severočeši sice body neztráceli, deset remíz ze třinácti zápasů ale umožnila Slavii a skvěle hrající Mladé Boleslavi odsunout tým trenéra Marečka na čtvrté místo. Teplice nyní mají o dva body méně než její konkurenti v boji o druhé místo a i když dnes porazí Most, musejí čekat na výsledky z dalších dvou stadionů. Jejich naděje na Ligu mistrů ale stále žije a domácí se o milionářskou soutěž chtějí porvat. "Hlavu ještě nevěšíme a budeme bojovat do posledního kola," tvrdí trenér Vlastislav Mareček, který dnes bude postrádat potrestané Kleina a Kaufmana a zraněné Saboua, Ryšku a Szabóa. "Dokud máme teoretickou šanci, budeme se rvát," přizvukují mu hráči.

Most měl před jarní části ligy za cíl udržet se, což se mu s přehledem podařilo. Posílený tým pod vedením trenéra Ščasného prohrál jen dva zápasy; venku sice příliš nezářil, zato doma vyhrál pět ze šesti utkání. Na evropské poháry ovšem také nedosáhl; ztráta motivace je tak možná jedním z důvodů, proč hosté čekají už tři zápasy na výhru. Stejně jako domácí trenér, ani kouč hostů dnes nemůže poslat na trávník nejsilnější sestavu, Aleše Pikla trápí zdravotní problémy a kvůli kartám nenastoupí Brzezina s Čížkem.

Zápasy Teplice letos sice většinou končívají remízou, dnes ale bookmakeři domácím věří; společnost Betandwin vypsala na Teplice kurs 1.40. Myslíte si, že dnes svěřenci trenéra Marečka znovu ztratí body? Pak si vsaďte neprohru Mostu, kurs je 2.36.

Reklama