Hlavní obsah

Brémy a Hamburk čeká bitva o druhém místo

Drama až do konce. Tak vypadá v německé Bundeslize boj o přímou účast v Lize mistrů. Oba jeho aktéři - Hamburk a Brémy - si to v posledním kole rozdají v nejdůležitějším zápase sezony.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Oba týmy budou mít v každém případě možnost zahrát si v příštím ročníku Ligy mistrů. Zatímco tam ale jeden z nich postoupí přímo, druhý si účast v základní skupině bude muset vybojovat ve třetím předkole. Tam už nebývají lehcí soupeři, proto je dnes v sázce hodně.

Momentálně je na tom lépe Hamburk. Hráči z přístavního města jsou na druhém místo s jednobodovým náskokem na Brémy, dnes jim proto stačí i remíza. Domácí ale poslední dobou nepodávají příliš vyrovnané výkony. Začátkem března zahájili vítězstvím v Mnichově vynikající sérii, během které vyhráli šest ze sedmi zápasů. Poté ale přišla domácí prohra s Leverkusenem; tu sice napravili vítězstvím v Kolíně, v posledním kole ale znovu ztratili, tentokrát na hřišti berlínské Herthy. Jednou z hlavních příčin je zranění vynikajícího záložníka Rafaela van der Vaarta, který musel podstoupit dvě operace kotníku. "Rafael není natolik v pořádku, aby nám pomohl," vyloučil jeho účast trenér domácích Thomas Doll. "Nechceme riskovat. V důležitých zápasech hrajeme nejlépe a po prohře se vždy dokážeme vzpamatovat," dodal.

Právě to jeho tým potřebuje nejvíc. Dnes totiž na hřiště Hamburku zavítají Brémy, které v posledních dvou zápasech předvedly neuvěřitelnou kanonádu; mužstvo s nejlepším útokem nasázelo začátkem května pět gólů Duisburgu na jeho vlastním hřišti a o tři dny později na svém stadionu v utkání s Kolínem ještě jednu branku přidalo. Hlavní ofenzivní hvězdou Brém se stal Miroslav Klose, který se díky dvěma trefám proti Kolínu dostal do čela tabulky střelců nejvyšší německé soutěže. Dnes ho sice čeká Hamburk, který má nejlepší obranu Bundesligy, to ho ale příliš netrápí. "Nebojím se žádného soupeře," zdůraznil Klose. "Werder má lepší tým než Hamburk, dokazujeme to celou sezonu," přidal se se sebevědomým prohlášením jeho spoluhráč Torsten Frings.

Jeho tým to ostatně dnes může dokázat v přímém souboji. Podle bookmakerů zápas nemá favorita; kursy na Hamburk i Brémy jsou 2.50, na remízu vypsala společnost Betandwin kurs 3.35. Nedokážete se stále rozhodnout? Pak si počkejte a od 15.30 můžete začít sázet live.

Reklama