Hlavní obsah

Máme šanci srovnat krok s Kanadou

, 14. května 2006

Mistrovství světa v ledním hokeji už zná téměř všechny čtvrtfinalisty. Většina mužstev se tak může soustředit na boj o co nejlepší výchozí pozici pro čtvrtfinále. Že touto pozicí nemusí být vždy vítězství ve skupině, ukázali na olympiádě Švédové. Přesto lze předpokládat, že dosud neporažená Kanada nebude toužit po tom, aby ji v tabulce dostihl český tým.

Článek

Vesměs mladí Kanaďané zatím srší na mistrovství světa velkou energií, které se dosud neubránil nikdo. Mají průměr mírně přes šest vstřelených branek na zápas a skvěle se jim daří přesilovky. Zvládli i vypjatý a několikrát přerušený duel proti domácímu celku. V zápase by za Kanadu mohl chytat brankář Denis, kterého znají čeští spoluhráči z Columbusu.

Český kapitán Výborný zřejmě bude hrát i přes bolestivě nastřelenou ruku. Balaštík dal již na turnaji důležité góly a jistě by rád ukázal, že si nějaký schoval i na dnešní večer. Včerejší trénink naopak neabsolvoval Erat, jehož třísla mu možná vystaví stop pro dnešní duel. Na české straně by se tak ještě ztenčil počet mužů, kteří hráli s Kanadou před necelými třemi měsíci zápas o třetí místo ve skupně v Turíně.

Bookmakeři BetAndWin postavili český tým do role jasných outsiderů. Na to, že bodově v tabulce skupiny E doženeme dnešního soupeře, vypsali kurs 3,7. Kanada podle nich tedy ani dnes neztratí na mistrovství světa žádný bod a opět se nám pomstí za loňské prohrané finále. Vsadit si na to lze v kursu 1,7.

Reklama