Hlavní obsah

Phoenix chce ukončit souboj s Clippers

Basketbalisté Phoenixu mají dnes jako druzí možnost postoupit do třetího kola play off NBA. Pokud dnes v Los Angeles porazí místní Clippers, budou ve finále konference, ve kterém si počkají na lepšího z dvojice Dallas-San Antonio.

Článek

Phoenixu se předevčírem v pátém utkání série podařilo to samé, co už v prvním kole proti Lakers. I proti Clippers v důležitém souboji těsně před koncem prohrávali, i proti nim ale dokázali zápas zvrátit a zvítězit. V dresu Suns jako obvykle zazářili Shawn Marion, který si kromě 36 bodů připsal i 20 doskoků, a rozehrávač Steve Nash, který k 17 bodům a sedmi doskokům přidal ještě 13 asistencí. Hrdinou zápasu se ale stal výborný trojkař Raja Bell; letošní posila Phoenixu nastřílela pět trojek, včetně té nejdůležitější, která přišla vteřinu před koncem prvního prodloužení. Bell srovnal stav na 111-111 a dal svému týmu, který zápas dohrával bez vyfaulovaného Thomase, možnost strhnout vedení v sérii na svou stranu - což se Suns nakonec povedlo. Fanouškům Phoenixu ovšem zatrnulo poté, co si Shawn Marion poranil kotník při dopadu na zem ke konci prodloužení. Dnes by ale podle svých slov měl být v pořádku. "Jen mi to ošetří a na čtvrtek už budu připravený. Budu v pořádku," nedělá ze svého zranění vědu Marion.

Clippers dnes stojí před nelehkou úlohou: aby mohli postoupit, musí dnes zvítězit a zvládnout lépe koncovku sedmého utkání, které se případně bude znovu hrát ve Phoenixu. Hráči z Los Angeles ale nevěší hlavu a soustředí se na dnešní zápas. "Bylo by jednodušší se vrátit domů a vést 3-2, místo abychom prohrávali. Nechceme ale plakat nad rozlitým mlékem," prohlásil rozehrávač domácích Sam Cassell, který se spolu s Eltonem Brandem stal vůdčí postavou Clippers v play off. "Je to prosté - v Los Angeles se odehraje šestý zápas a na ten se soustředíme," dodal.

Bookmakeři jako obvykle zohledňují domácí prostředí, které může být v souboji dvou vyrovnaných týmů tím rozhodujícím faktorem. Proto dnes vypsali domácí Clippers jako favority s kursem 1.49 a handicapem 5 bodů. Věříte, že Phoenix už dnes rozhodne o svém postupu? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 2.70.

Reklama