Hlavní obsah

Kunín chce vyhrát alespoň jeden zápas

Do nepříjemné situace se ve finále nejvyšší basketbalové ligy dostali hráči Mlékárny Kunín. Svěřenci trenéra Hummela prohrávají v sérii 0-2 a pokud dnes neuspějí na půdě Nymburka, mohou se pomalu s nadějí na titul rozloučit.

Článek

Jejich vyhlídky už teď nevypadají zrovna růžově. Favorizovaný Nymburk v prvním utkání finále deklasoval svého soupeře před vlastními diváky 95-71. Doma Kunín dlouho držel s hosty krok a po třech čtvrtinách vedl 63-61. Poté ale začal úřadovat Nymburk; během krátké doby nastřílel čtyři trojky a nakonec zvítězil 85-72. "V závěru zápasu už se projevila únava, hráči byli po těžké sérii s Prostějovem zatavení," řekl po utkání kouč Kunína Hummel. "O výsledku pak v podstatě rozhodla rychlost nymburských pivotů a dvě trojky Votroubka, velké problémy nám dělal také rozehrávač Maurice Whitfield. Jeho nájezdy pod koš jsme nebyli schopni vyřešit správným způsobem," dodal.

Jeho hráči dnes navíc míří na palubovku mužstva, které letos doma prohrálo jediný zápas. Týmem, který dokázal Nymburk porazit, byl právě Kunín, který si z haly úřadujícího mistra dokázal odvézt jednu výhru i v předcházející sezoně. "Je jasné, že za tohoto stavu se nedají dělat žádné velké zázraky," řekl pro server idnes.cz Hummel. "My však rozhodně chceme dohrát finálovou sérii se ctí a naším cílem je pokusit se alespoň jednou vyhrát," doufá kouč. Pokud jeho tým alespoň jednou Nymburk porazí, bude prvním, komu se to v letošním play off podaří.

Bookmakeři jsou si vědomi domácí síly Nymburka, proto na favorita vypsali velmi nízký kurs 1.02. Pokud věříte, že dnes svého soupeře rozdrtí, můžete si vsadit jejich výhru v handicapu 20.5 bodů. Myslíte si, že Kunín má dnes šanci zvítězit? Pokud ano, můžete si vsadit výhru hostů ve vysokém kursu 10.00.

Reklama