Hlavní obsah

Začíná finále východní konference

, 20. května 2006

Boj o Stanleyův pohár se včera dostal v NHL do další fáze, když začalo finále západní konference. Na zcela opačné straně USA se dnes začne hledání druhého soupeře pro celkové finále. Na východě se dále dostaly týmy potvrzující zatím v play off svoji dobrou formu, kterou prokazovaly ve většině zápasů základní části.

Foto: Carolina Hurricanes

Útočník Caroliny Hurricanes Josef Vašíček

Článek

Carolina vstoupila do play off velmi překvapivě dvěma domácími porážkami. Následných sedm výher v řadě ji však přeneslo přes Montreal a pomohlo vybudovat rozhodující náskok nad New Jersey. Její sestava je výborným mixem již dostatečně zkušeného mládí doplněného během sezóny o protřelé starší hráče. V play off našla také to nejdůležitější a sice spolehlivého brankáře v nováčkovi Wardovi. S otazníkem by mohl být start držitele posledního Stanleyova poháru Stillmana v útoku.

Buffalo v prvním kole prokazovalo sílu především na domácím ledě, ale v tom druhém šokovalo soupeře dvěma výhrami na ledě Ottawy. Prokázalo v dané sérii pevné semknutí, když se opět nenechalo rozházet různými absencemi. Dnes mu zřejmě opět budou chybět v útoku Mair a Connolly, start obránce Kalinina by mohl být nadějnější. Buffalo se ve druhé sérii letošního play off blýsklo i pevnými nervy, když všechny zápasy vyhrálo o jedinou branku a několikrát dokázalo otočit výsledek.

Bookmakeři BetAndWin přesto více věří domácímu klubu. Na Carolinu vypsali kurs 2,05. Buffalo ovšem letos podobně jako v minulých sezónách prokázalo schopnost vyhrát na jejím ledě. Vsadit si na něj lze v kursu 2,85.

Reklama