Hlavní obsah

Clippers čeká nejdůležitější zápas jejich historie

Napětí až do konce slibuje série Západní konference NBA mezi Phoenixem a Los Angeles Clippers. Stejně jako v dalších dvou soubojích, i mezi těmito týmy rozhodne sedmý zápas, který dnes uvidí diváci v arizonském Phoenixu.

Článek

Domácí podobně dramatický duel neabsolvují letos poprvé. Už v prvním kole prohrávali v souboji s Lakers 1:3 na zápasy; zvrat dokonali před vlastním publikem, když soupeře deklasovali 121-90. Duel s městskými rivaly Clippers je stál hodně sil, naštěstí pro ně si teď ale mohli odpočinout a chybějící síly načerpat. Proti Clippers nastupovali každý den, po šestém zápase ale měly oba týmy tři dny volna. Právě v tom šestém utkání už mohl Phoenix rozhodnout o svém postupu, Clippers ale uhájili své hřiště a zvítězili 118-106.

Soupeř Phoenixu předvedl v klíčovém souboji vynikající týmovou hru. K tradičně skvělému Brandovi se přidali Maggette, Kaman, Ross a Cassell, kteří dokázali silný útok Suns přestřílet. Hostům nepomohlo ani třináct trojek; Clippers měli úspěšnost z pole přes 60 procent, na což Phoenix nedokázal odpovědět. Svěřenci trenéra D'Antoniho navíc znovu prohrávali souboje pod košem, doskočili pouhých 28 míčů oproti 48 doskokům domácích.

Clippers nyní čeká nejdůležitější zápas jejich historie. Ještě nikdy totiž nebyli ve finále konference, což nyní mohou změnit. Bookmakeři ale dávají větší šance domácím; společnost Betandwin vypsala na Phoenix kurs 1.49 a handicap 4 body. Věříte, že Clippers dokáží na palubovce soupeře zvítězit stejně, jako se jim to povedlo ve druhém souboji? Pak si vsaďte na výhru hostů, kurs je 2.68.

Reklama