Hlavní obsah

Anaheim čeká na domácí výhru nad Edmontonem

, 27. května 2006

Série play off nejen v NHL často rozhoduje nikoli postavení obou soupeřů v tabulce po základní části. Mnohdy hraje významnou roli to, jací soupeři se proti sobě postaví. Jsou totiž dvojice týmů, v jejichž vzájemných zápasech mívá jeden z nich pravidelně navrch. Pro ten druhý je pak taková série nesmírně těžká, ačkoli do ní vstupuje z výhodnější pozice.

Článek

Čerstvým příkladem je Anaheim. Po základní části nefiguroval v tabulce nijak vysoko, ale přesto vstupoval do finále západní konference s výhodou domácího prostředí v zádech. Čekal ho ovšem velmi neoblíbený soupeř, což se brzy projevilo na stavu série. Dnes domácí mužstvo již od úterý ví, že další porážka se nepřipouští. Ve čtvrtek se poprvé v květnu do jeho branky postavil Giguere a klub vyhrál první duel probíhající sezóny s finálovým soupeřem.

Edmonton do té doby těžil se skvělé produktivity, ale tentokrát to se svojí pasivitou zvláště v první třetině již přehnal. Roloson měl lepší úspěšnost zásahů než soupeřův gólman, ale vzhledem k počtu střel, které na něj mířily, to tentorát již nestačilo. Dobrou zprávou alespoň bylo, že se tým nevzdával ani za nepříznivého stavu. Jeho sestavu také již přestává ohrožovat nachlazení, kvůli němuž střídavě v předchozích zápasech chyběli různí hráči.

Bookmakeři BetAndWin očekávají, že Anaheim se znovu vzepře osudu a získá první vítězství nad dnešním soupeřem i na vlastním ledě. Vypsali na něj kurs 2,05. Edmonton zatím skutečně ukončil obě předcházející série letošního play off až před vlastním publikem. Přesto si již dnes na něj můžete vsadit v kursu 2,95.

Reklama