Hlavní obsah

Detroit chce vyrovnat sérii

Do nepříjemné situaci se znovu dostali basketbalisté Detroitu. Ve finále Východní konference prohrávají 1:2 na zápasy a pokud dnes Miami zvítězí potřetí, ocitnou se předloňští šampioni na pokraji vyřazení.

Článek

Pistons tak zřejmě doplácejí na nečekaně dlouhou sérii s Clevelandem. Zatímco hráči Miami mohli týden odpočívat, svěřenci trenéra Saunderse si museli postup vybojovat v sedmi zápasech. Přestože Detroit začal s výhodou domácího prostředí, Miami se hned v prvním utkání podařilo získat důležité vítězství 91-86. Ve druhém souboji se domácí zvedli a v dramatickém závěru dokázali uhájit výhru 92-88.

Za stavu 1:1 na zápasy se série přesunula do Miami. Heat na své palubovce ztratili v play off jediný zápas a svou domácí sílu prokázali i předevčírem, kdy svého soupeře rozdrtili 98-83. Důležité role v obou týmech sehráli rozehrávači - Wade na straně Miami a Billups na straně Detroitu - kteří byli ve svých mužstvech nejlepšími střelci. "Spoluhráči se na mě spoléhají. Podívají se na mě a řeknou 'Teď přišla tvoje chvíle'. Víc už nepotřebuju, dostanu míč a najdu způsob, jak s ním správně naložit," řekl po utkání Wade, který konto Detroitu zatížil 35 body. Na rozdíl od svého protějšku se dočkal lepší podpory od spoluhráčů; vedle Wadea vynikl především Shaquille O'Neal, který k 27 bodům přidal dvanáct doskoků.

Podle bookmakerů má dnes větší šanci na vítězství domácí tým, na který vypsali kurs 1.65 a handicap 2.5 bodu. Myslíte, že dnes Detroit dokáže v důležitém souboji vyrovnat stav série na 2:2? Pak si vsaďte na hosty v kursu 2.30.

Reklama