Hlavní obsah

Hernycha čeká znovu Hewitt

Eurotip.cz

Už potřetí se letos na kurtu potkají český tenista Jan Hernych a Australan Hewitt. Bývalá světová jednička pokaždé vyhrála; podaří se to Hewittovi i dnes?

Článek

Oba hráči se poprvé utkali loni na Wimbledonu. Hernych vzal Australanovi set, což ovšem na vítězství nestačilo. Jejich další setkání, letos v Adelaide, vypadalo pro Hernycha ještě nadějněji; Čech vyhrál první set 6-4, další dva ale pro sebe znovu získal Hewitt. Ve druhém kole turnaje v Las Vegas potom Hernych prohrál ve dvou setech.

Před French Open ale Hewitta pronásledovaly potíže, které by dnes mohly Hernychovi pomoci Australana konečně porazit. Hewitt od vítězství nad Volčkovem v Davisově poháru sedm týdnů nehrál; svůj návrat potom oddálil kvůli zranění lýtka a když už se zdálo být vše v pořádku, poranil si kotník v prohraném utkání s Marcosem Danielem na turnaji v rakouském Poertschachu. Otázkou je, v jaké formě přicestoval do Paříže Jan Hernych, kterému se poslední dobou příliš nedaří. Na třech turnajích nyní vypadl nejpozději ve druhém kole, naposledy v Praze nestačil na Vika a neobhájil tak loňský titul.

Myslíte si, že Hewitt i přes nedávné zdravotní problémy porazí Hernycha počtvrté v řadě? Nebo věříte, že ho český tenista na grandslamovém turnaji konečně porazí? Vsaďte si na zápas Hewitt - Hernych!

Reklama