Hlavní obsah

Koller se vrací proti Kostarice

Devět měsíců chyběl českému národnímu týmu obrovitý útočník Jan Koller. Do sestavy by se měl vrátit dnes, kdy svěřenci trenéra Brückner v Jablonci přivítají mužstvo z Kostariky.

Článek

Čeští reprezentanti přivítají středoamerický tým týden před svým odjezdem do Německa, kde je čeká první zápas proti Spojeným státům. Na zrekonstruovaném jabloneckém stadionu vyběhne na trávník jedenáctka, která - stejně jako proti Saúdské Arábii - nebude úplně kompletní. Koller by se sice už měl vrátit, diváci ale neuvidí dlouhodobě zraněného Vladimíra Šmicra, Tomáše Galáska a Tomáše Rosického.

Národní mužstvo se s Kostarikou utkalo - ještě ve československých dresech - naposledy v roce 1990, kdy ho porazil na mistrovství světa v Itálii. Nyní proti Čechům nastoupí tým, který se stejně jako my dokázal do Německa probojovat. Na rozdíl od Karla Brücknera ale trenér Alexandre Guimaraes nemůže být s posledním výsledkem přípravy spokojen; Ukrajina o víkendu rozdrtila jeho tým 4:0. "Včera jsme sledovali kvalifikační souboj Kostariky s USA, v němž náš nejbližší soupeř vyhrál 3:0. Nemám pocit, že jde o slabého soupeře; je silný dopředu, hráči jsou výbušní a dynamičtí," prohlásil před utkáním Brückner.

I přes jeho opatrné prohlášení je podle bookmakerů jasným favoritem český tým, na který společnost Betandwin vypsala nízký kurs 1.30. Myslíte si, že dnes Kostaričané mohou domácí zaskočit? Pak si vsaďte na jejich neprohru, kurs je 2.94.

Reklama