Hlavní obsah

Kardinálové si budou muset poradit bez Pujolse

Bez své největší hvězdy se několik týdnů budou muset obejít baseballisté St. Louis. Albert Pujols se zranil během včerejšího zápasu; poradí si dnes bez něj domácí proti znovuzrozeným Cubs?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Vedle Pujolse, který kromě pálkařského průměru vede ve všech ofenzivních statistikách Národní ligy, navíc Kardinálům chybí ještě vnější polař Edmonds. Z trojice, která v minulých letech dělala ze St. Louis postrach všech nadhazovačů, tak zbyl jen Scott Rolen. Třetí metař se nyní se svými spoluhráči pokusí udržet Kardinály v čele Centrální divize do doby, než se nejužitečnější hráč Národní ligy za loňský rok uzdraví. Ani s Pujolsem v sestavě se ale St. Louis příliš nedařilo; domácí prohráli pět z osmi posledních zápasů, včetně dvou proti Cubs. Chicagskému týmu se dnes postaví Jason Marquis. Sedmadvacetiletý nadhazovač proti němu letos nastoupil v jediném utkání, na které určitě nevzpomíná rád; v dubnu dovolil svému soupeři sedm bodů, z toho čtyři vlastní vinou, a prohrál 3-7.

Cubs sice letos s bilancí 22-32 zatím nemají mnoho důvodů k radosti, nyní se jim ale začíná blýskat na lepší časy. I bez své největší hvězdy Derreka Leeho, který je stále mimo hru se zlomeným zápěstím, vyhráli čtyři z pěti posledních zápasů. Na kopci se proti St. Louis představí veterán Greg Maddux, který si po měsíci bez výhry naposledy zlepšil bilanci výhrou nad Cincinnati. I on letos odehrál proti dnešnímu soupeři jeden zápas; Maddux nastoupil proti St. Louis ve zmiňovaném dubnovém utkání, ve kterém jeho tým zvítězil 7-3.

I bez Pujolse je dnes podle bookmakerů favoritem domácí tým, na který společnost Betandwin vypsala kurs 1.70. Myslíte si, že Cubs vyhrají třetí zápas proti stejnému soupeři v řadě? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.20.

Reklama