Hlavní obsah

Vaidišová se chystá na Williamsovou

Nejlepší grandslamový turnaj v dosavadní kariéře zažívá česká tenistka Nicole Vaidišová. Sedmnáctiletá hráčka je poprvé v životě ve čtvrtfinále, ve kterém dnes narazí na Američanku Venus Williamsovou.

Článek

Vaidišová se do čtvrtfinále dostala po výhře nad světovou jedničkou Amelií Mauresmovou. Domácí tenistce se nepodařilo překonat komplex French Open ani napodvanácté. V prvním setu byla hra velmi vyrovnaná, Vaidišová dokázala jeho nepříznivý vývoj zvrátit a dotáhnout ho do tie-breaku, v němž uspěla její soupeřka. Potom už ale na kurtu kralovala česká hráčka. Výborně servírovala a agresivní hrou nepustila Mauresmovou vůbec do zápasu. "Věděla jsem, že musím hrát agresivněji než v Austrálii," vrátila se k prohře 1-6 1-6 z Melbourne Vaidišová. "Má velmi dobrý pohyb a ve dlouhých výměnách je těžko k poražení. Chtěla jsem hru urychlit a dneska to fungovalo," dodala.

Její dnešní soupeřka se na cestě do osmifinále příliš nenadřela. Starší ze sester Williamsových porazila postupně Rakušanku Bammerovou, Emmu Laineovou z Finska a Chorvatku Špremovou ve dvou setech. Cestu do čtvrtfinále jí znepříjemnila až Švýcarka Schnyderová, která vyhrála první set 6-4; další dvě sady ale pro sebe získala jedenáctá nasazená Američanka, která zde loni vypadla už ve třetím kole s mladičkou Bulharkou Karatančevou.

Obě hráčky už se jednou na kurtu potkaly. Bylo to loni v Istanbulu a jako vítězka z něj po výhře 6-3 6-2 odcházela Williamsová. Podle bookmakerů by měla spíše zvítězit i dnes, proto na ni společnost Betandwin vypsala kurs 1.67. Věříte české hráčce, že si vylepší bilanci stejně jako předtím proti Mauresmové? Potom si vsaďte na Vaidišovou, kurs je 1.95.

Reklama