Hlavní obsah

Zastaví Ljubičič domácí překvapení?

Poslední zástupce zbývá Francii v pavouku letošního French Open. Je jím čtyřiadvacetiletý Julien Benneteau, který se překvapivě probojoval až do čtvrtfinále; v něm dnes narazí na favorizovaného Chorvata Ljubičiče.

Foto: reprofoto

Tenis (ilustrační foto)

Článek

Turnaj na Roland Garros je pro Benneteaua jeho čtvrtým letošním na antuce. V prvních dvou se poroučel hned v prvním kole, v Monte Carlu a poté i na challengeru v Praze. V San Remu se sice dostal do semifinále, kde vypadl s domácím Galvanim, nic ale nenasvědčovalo tomu, že mu v Paříži na raketě zůstane tolik favoritů. V prvním kole na něj Tipsarevič dokázal uhrát jedinou sadu po výhře v tie-breaku. Ve druhém kole absolvoval Francouz pětisetovou bitvu s Kypřanem Baghdatisem, kterého nakonec zdolal 6-4 v pátém setu. Jeho dalším soupeřem byl český tenista Radek Štěpánek, který si do Paříže přivezl slušnou formu; ani ta mu ale proti Benneteauovi nepomohla a Štěpánek si balil kufry po výsledku 7-5 5-7 6-7 3-6. V osmifinále potom domácímu hráči pomohlo zranění zad jeho soupeře, Alberta Martina, který zápas vzdal ještě v průběhu prvního setu.

Benneteau zatím neměl žádného slabého soupeře, Ljubičič je ale asi nejsilnějším protivníkem, na kterého tu Francouz narazil. V Římě a Hamburku sice vypadl velmi brzo a zvlášť prohra 2-6 0-6 s Acasusem nesvědčila o dobré formě, na Světovém poháru mužských družstev v Dusseldorfu už Ljubičič znovu zářil. "V Dusseldorfu jsem zažil fantastický týden. Odehrál jsem tři zápasy, ve kterých jsem zvítězil. Hrál jsem velmi dobře, možné lépe, než tady," prohlásil v Paříži Chorvat. Toho na grandslamovém turnaji čekal nejtěžší zápas ve třetím kole, kdy prohrával už 0-2 na sety s Argentincem Monacem; Ljubičič se ale dokázal vzchopit a získat pro sebe další tři sady. V dalším kole si potom poradil ve čtyřech setech se španělským antukovým specialistou Ramirezem-Hidalgem.

S Benneteauem se Ljubičič utkal už dvakrát. Před pěti lety ho na koberci v Lyonu porazil 7-5 7-5 a o tři roky později mu Francouz prohru oplatil a v Miami zvítězil 7-6 6-1. Dnes je podle bookmakerů jasným favoritem Ljubičič, na kterého společnost Betandwin vypsala kurs 1.22. Věříte, že Benneteauova spanilá jízda neskončí ani dnes? Potom si vsaďte na Francouze, kurs je 3.43.

Reklama