Hlavní obsah

Jen osm prvoligových stadiónů vyhovuje

Radek Malina, Novinky

Jen osmička klubů první fotbalové Gambrinus ligy splňuje podmínky projektu Stadióny 2003. Ve čtvrtek se s průběžným stavem příprav seznámil výkonný výbor ČMFS. "Polovina stadiónů vyhovuje bez připomínek," potvrdil ligový šéf Jaroslav Vacek. V klidu tak mohou být Teplice, Sparta, Olomouc, Plzeň, Brno, Liberec, Příbram a Slavia. A co ostatní?

Foto: Archiv

Podmínkám projektu Stadióny 2003 vyhovuje jen polovina prvoligových stadiónů.

Článek

Mezi elitními osmi týmy je Slavia jen proto, že bude hrát domácí utkání dál na Strahově. Nový stadión v Edenu je totiž zatím, přes všechny sliby, v nedohlednu.

Sedm dalších klubů - České Budějovice, Opava, Jablonec, Synot, Zlín, Žižkov a Ostrava - vyhovuje jen částečně. "Lze předpokládat, že parametry projektu splní, nebo odstartují na jiných stadiónech a v průběhu sezóny se vrátí do domácího prostředí," poznamenal Vacek.

Zbývá tedy jediný tým - Blšany. Chmelaře zařadil svaz až do kategorie C. Tedy: "Bez zásadní přestavby se zde hrát nemůže." Místopředseda svazu Vacek zároveň zdůraznil, že nejpozději do 15. června je nutné předložit licenční komisi smlouvu, kde budou kluby hrát, nebude-li jejich stadión odpovídat projektu.

Na paškále i druholigisté

Na paškál přišla i druhá liga, která je rozdělena do čtyř kategorií. Vyhovující jsou HFK Olomouc, Xaverov a Vítkovice, předpoklad pro splnění má Hradec Králové, Drnovice, Jihlava, Mladá Boleslav a Most.

Jen částečně splňují Sigma Olomouc B, Sparta Praha B a Kunovice, zásadní přestavbu musí učinit Dolní Kounice, Chomutov, Prostějov a Bohemians. "Podle našich informací však poslední dva kluby budou hrát v Drnovicích, respektive na Strahově. Otazník zůstává nad Pardubicemi," vysvětlil Vacek.

Reklama