Hlavní obsah

Němce čeká na úvod Kostarika

Fotbalistům Kostariky připadla nevděčná úloha zahájit mistrovství světa v Německu. Soupeřem jim totiž bude silný domácí tým, který bude chtít soupeře deklasovat před vyprodaným mnichovským stadionem.

Článek

Kostarika dorazila do Německa v plné síle, s Wanchopen a obráncem Martinezem, kteří se vypořádali se zdravotní problémy, v sestavě. Středoamerický národní tým považují domácí fanoušci za obětního beránka, kterého němečtí fotbalisté hned na úvod šampionátu rozcupují. Kostarický trenér Guimaraes si s tím ale hlavu neláme: "Je nám jedno, co o nás říkají. Staráme se jen o sebe a o to, abychom si na mistrovství vedli dobře," nenechává se vyvést z klidu Guimaraes. Jeho tým ovšem není za outsidera považován náhodou; koncem května odehráli Kostaričané dva přípravné zápasy a oba prohráli - s Ukrajinou 0:4 a s českým výběrem 0:1. Wanchope, který je historicky nejlepším střelcem svého týmu, prohlásil, že Kostarika je na tom lépe než před čtyřmi lety, kdy si možnost hrát na mistrovství světa nedokázala vybojovat. "Jsme lépe organizovaní," prohlásil střelec po příletu do Mnichova. "Jsme lepší v obraně a i když hrajeme jen s jedním útočníkem, neznamená to, že nehrajeme dobře," dodal.

>Také domácí Němci se připravovali na šampionát v přátelských zápasech, které měly prověřit jejich silné a slabé stránky. Po snadném vítězství 7-0 nad Lucemburskem přišla remíza 2-2 s Japonskem, kvůli které se na trenéra Klinsmanna snesla kritika; i kapitán Ballack prohlásil, že německý výběr ustupuje od disciplinované taktiky a příliš útočí. Chmury částečně zahnal další přípravný zápas proti Kolumbii, kterou domácí porazili 3:0, to ale neznamená, že domácí fanoušci nemají starosti. Proti Kostarice totiž neměl nastoupit právě Ballack, který kvůli lýtkovému svalu nedokončil středeční trénink. "Jestli nebude hrát jeden zápas, dá se nahradit," řekl na adresu klíčového záložníka brankář Jens Lehmann. "Jestli ale bude chybět déle, bude to zlé," prohlásil gólman Arsenalu. Dnes ovšem Ballack prohlásil, že je fit a připraven hrát.

>Ve svém prostředí jsou Němci podle očekávání kursovými favority, na které bookmakeři vypsali nízkých 1.22. Myslíte si, že Kostarika dokáže domácím vzdorovat a vybojuje alespoň bod? Potom si vsaďte na její neprohru s kursem 3.77. U Betandwin si ale můžete vsadit na desítky dalších příležitostí a samozřejmostí je možnost vsadit si kdykoliv během utkání live.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články