Hlavní obsah

Polsko a Ekvádor si zopakují loňský zápas

Klíčový souboj čeká hned na úvod mistrovství světa fotbalisty Polska a Ekvádoru. "Naše šance na postup záleží ze šedesáti procent na utkání s Polskem," zdůraznil důležitost prvního zápasu Ekvádorec Mendez.

Článek

Edison Mendez stejně jako osm dalších spoluhráčů pamatuje minulý šampionát, který se konal v Koreji a Japonsku. Zkušený hráč dobře ví, o čem mluví. Málokdo pochybuje o tom, že jedním ze dvou postupujících bude Německo; dá se tedy předpokládat, že mezi Ekvádorem, Polskem a Kostarikou se rozhodne o druhém týmu, který postoupí dál. Už to, že se Ekvádor do Německa dostal, je pro zemi obrovskou událostí; je to podruhé, co se jim to povedlo, tamní prezident dokonce vyhlásil v zemi volno, aby všichni mohli nerušeně fandit. Postup na šampionát ale Jihoameričanům pochopitelně nestačí a i přes nevýrazné výsledky v přípravě neztrácejí sebevědomí. "Přijeli jsme sem ukázat, jak jsme vyspěli. Jsme zkušenější a chceme to dokázat proti komukoliv," prohlásil ekvádorský trenér Fernando Suarez."Naším největším problémem je zakončování," řekl jeho asistent. "Jsem ale přesvědčen, že v základní skupině dáme alespoň pět gólů," dodal.

Oba dnešní soupeři už se jednou utkali; loni na podzim vyšlo z přátelského zápasu lépe Polsko, které zvítězilo 3-0. Jedním z tehdejších střelců je Euzebiusz Smolarek, který by se určitě rád trefil i v dnešním - nesrovnatelně důležitějším - utkání. V přípravě se Polákům dařilo všelijak; nejprve doma prohráli s Litvou 0-1, což o dva týdny napravili vítězstvím 4-0 nad Faerskými ostrovy. Za další dva týdny ale znovu prohráli, tentokrát 1-2 s Kolumbií, a v posledním přátelském utkání porazili Chorvatsko 1-0. Smutným hrdinou zápasu proti Kolumbii byl brankář Kuszczaka, který inkasoval gól od svého protějšku téměř přes celé hřiště. Nešťastný zápas se podepsal i na nominaci - proti Ekvádoru dostane přednost Artur Boruc z Celtiku Glasgow. Dobrou zprávou pro polské fanoušky je uzdravení dvou důležitých hráčů, Jacka Baka a Jacka Krzynoweka. "Starali jsme se o ně několik dní a jsem si jistý, že oba budou v pořádku," prohlásil lékař týmu Jerzy Grzywocz.

Podle bookmakerů je dnes favoritem evropský tým, na který společnost Betandwin vypsala kurs 1.85. Stejný kurs je na neprohru Ekvádoru a jestli jste se dosud nerozhodli, zapněte si ve 21.00 televizi a začněte sázet live.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články