Hlavní obsah

Anglie zahájí mistrovství bez Rooneyho

Na jedinou otázku se smrskly spekulace anglických médií před začátkem šampionátu v Německu: bude hrát Wayne Rooney? V posledních dnech dostali ostrovní fanoušci potěšující odpověď. Jejich nastupující hvězda se na mistrovství světa představí; dnes proti Paraguayi ale zřejmě ještě nenastoupí.

Článek

Celé šílenství kolem útočníka Manchesteru United začalo jeho zlomeninou zánártní kůstky, která si vyžádala několikatýdenní léčení. Už se zdálo, že ani to mu nepomůže, trenér Ericsson ale po dobrých lékařských zprávách Rooneyho na soupisku přeci jen napsal. Nyní je jen otázkou času, kdy v Německu nastoupí. "Dobrá zpráva ze včerejšího večera je, že Rooney už není zraněný. Teď je jenom na něm, aby se dostal do zápasové kondice," prohlásil kouč Angličanů. Tomu se sice uzdravuje mladá hvězda, vrásky mu ale přidělává záložník Steven Gerrard. Tahoun Liverpoolu si před začátkem mistrovství zablokoval záda, která mu možná nedovolí proti Paraguayi nastoupit. Stejně jako mnoho jiných týmů, i Anglie odehrála před odjezdem do Německa přípravné zápasy, které ji měly před mistrovstvím připravit; hráči Albionu uspěli v obou, nejprve zvítězili nad Maďarskem 3-1 a poté i nad Jamajkou, se kterou si snadno poradili a vyhráli 6-0.

Problémy se zraněnými hráči neměl před mistrovstvím jen Ericsson. Paraguay má na seznamu zraněných útočníka Cardoza a už to vypadalo, že se Jihoameričané budou muset obejít i bez Roque Santa Cruze. Střelec ale oznámil, že proti Anglii nastoupí. "Už jsem v pořádku. Uzdravuji se a cítím se dobře. Můžu nastupit, ale záležet bude na něm," řekl Santa Cruz s odkazem na trenéra Anibala Ruize; ten jeho nominaci v prvním utkání zatím odmítl potvrdit. Letošní mistrovství je pro Paraguay už třetím v řadě, na kterém se představí. Na obou předcházejících se dostali mezi 16 nejlepších týmů a letos míří ještě výš. Květnové přípravné zápasy toho zatím o jejich formě příliš nenapověděly; v prvním z nich remizovala Paraguay v Norsku 2:2, další remízu si připsala v Dánsku a v posledním utkání si v Rakousku poradila s týmem Gruzie 1:0.

V úvodním souboji skupiny B je podle bookmakerů favoritem anglický tým, na který společnost Betandwin vypsala kurs 1.55. Pokud věříte Jihoameričanům, můžete si vsadit jejich neprohru s kursem 2.28. Tipovat ale můžete i na desítky dalších příležitostí a pokud jste si oblíbili live sázení, nezapomeňte: zápas začíná v 15.00.

Reklama