Hlavní obsah

Afričané se chtějí poučit se svých chyb

Druhý ofenzivně naladěný soupeř v řadě čeká na fotbalisty Pobřeží slonoviny. Afričané si na úvod šampionátu v Německu neporadili s Argentinou a prohráli 1:2; dnes je čekají Nizozemci, kteří chtějí vyhrát i svůj druhý zápas.

Článek

Trenér Pobřeží slonoviny Henri Michel prohlásil, že jeho mužstvo si chce pohlídat především vyhlášené střelce van Nistelrooye a Arjena Robbena. Van Nistelrooy se sice proti Srbsku gólově neprosadil, přesto v táboru soupeře budí jeho schopnosti respekt. "Víme o jeho kvalitách. Jakmile má míč u nohy, dokáže skórovat," složil mu poklonu Michel. "Naším úkolem proto bude zajistit, aby se s míčem často nepotkal," dodal. Záložník Didier Zokora věří, že proti Nizozemcům dokáže jeho tým uspět s jinou taktikou, než se kterou vyrukoval proti Argentině. "V útoku jsme velmi silní, ale nemůžeme zapomínat bránit." "Nejdůležitější je poučit se z chyb, které jsme udělali v minulém utkání," souhlasí jeho spoluhráč Bakari. Podle francouzského kouče se to Slonům může podařit. "Věřím, že za svoji nezkušenost už jsme zaplatili," prohlásil Michel. "Teď musíme podat vynikající výkon. Musíme pracovat na svých slabinách a i když naše situace není růžová, pořád trvám na tom, že Nizozemce můžeme porazit," tvrdí bojovně.

Jeho tým je dnes ale ve velké nevýhodě. Zatímco jeho svěřenci potřebují tři body, Nizozemci nemusejí nikam pospíchat a mohou tak využít chyb ve hře západoafričanů, stejně jako se to podařilo Argentině. Pokud se jim to podaří, mohou se už před třetím utkáním radovat z postupu ze "skupiny smrti". Vědí ale, že je dnes čeká silný soupeř, jehož hru si stihli nastudovat. "Viděli jsme jejich zápasy na Poháru afrických národů," prohlásil trenér Oranjes Marco van Basten. "Mají spoustu dobrých hráčů, mají zkušenosti z ligových soutěží v Anglii a Španělsku, takže jsou velmi silní," ocenil bývalý útočník soupeře. Největší starosti mu dělá ofenzivní trojice soupeře Drogba-Kone-Kalou. "Uhlídat ty tři bude těžké," prohlásil obránce Nizozemců Heitinga. "Víme, že je to vynikající střelec," řekl na Drogbovu adresu van Basten. "Kvůli jednomu hráči ale nebudeme měnit svou taktiku," dodal kouč, který k úlevě nizozemských fanoušků může počítat s brankářem van der Sarem, jehož start ohrožovalo zraněné lýtko.

I přes Michelovo prohlášení je věří bookmakeři více Nizozemcům, na které vypsali kurs 1.80. Myslíte si, že se Pobřeží slonoviny po dnešku udrží ve hře o postup? Potom si vsaďte jeho neprohru, kurs je 1.90. A pokud jste se dosud nerozhodli, počkejte si do výkopu a vsaďte si kdykoliv během utkání live.

Reklama