Hlavní obsah

Mexiko dnes může slavit postup

Čtyřikrát po sobě se mexičtí fotbalisté dostali na mistrovství světa mezi 16 nejlepších týmů. Nyní mají blízko k pátému úspěchu v řadě; stačí jim dnes porazit Angolu a čekat, jestli Írán neporazí Portugalsko.

Článek

Mexiko má v Německu štěstí na přijatelnou skupinu. Kromě Angoly je jejich soupeřem ještě Portugalsko a Írán; s tím si už poradili ve svém úvodním utkání, které vyhráli 3:1. Čtvrtý tým žebříčku FIFA si tak už dnes může prakticky zajistit postup. Otázkou je, jak se vypořádá s hrou afrického týmu; s mužstvem z černého kontinentu hráli Mexičané naposledy v roce 1978, kdy prohráli s Tunisem. Proti Angole dnes za Mexiko nenastoupí útočník Boltonu Borgetti, který si poranil koleno a v základní skupině už si nezahraje. Neznamená to ovšem, že by trenér Lavolpe neměl v útoku jiné možnosti; Bravo bude chtít zopakovat svůj dvojnásobný úspěch proti Íránu, naděje mexických fanoušků se upínají také k rodilému Brazilci Zinhaovi.

Lavolpeovi svěřenci ovšem narazí na protivníka, který na úvod mistrovstí potrápil Portugalsko a až po boji prohrál 0:1. "Zápas byl těžší, než jsem čekal," řekl po utkání trenér Portugalců Scolari. "V záloze byli lepší než my, ale když se podíváte na všechny gólové situace, ve všech jsme byli my," dodal. Jeho angolský protějšek Goncalves dnes proti Mexičanům vyrukuje znovu s rozestavením 4-5-1. Po úvodní prohře se jejich šance na postup výrazně zmenšily, Goncalves ale angolským reprezentantům nic nevyčítal. "Jsme skromný tým, ale hráči hráli hrdě. Naším cílem je zkompikovat tu život fotbalovým velikánům," prohlásil kouč. Slova chvály pěly na Angolce tamní noviny. "Velké představení," komentoval předchozí souboj deník Jornal de Angola, podle kterého Portugalci nikdy nezapomenou na "noc strachu".

Podle bookmakerů by ani bojovnost dnes neměla být Angolanům nic platná. Společnost Betandwin považuje Mexiko za favorita, na kterého vypsala kurs 1.40. Pokud věříte Afričanům, můžete si vsadit na jejich neprohru v kursu 2.72. Tipovat ale můžete na spoustu dalších příležitostí a samozřejmostí je možnost vsadit si během utkání live.

Reklama