Hlavní obsah

Francouzí chtějí protrhnout střeleckou nemohoucnost

Už osm let čekají francouzští fotbalisté na gól na světovém šampionátu. Pokud se ho nedočkají ani dnes proti Korejcům, výrazně to zmenší jejich šance na úspěch v Německu.

Článek

Poslední Francouz, který vstřelil na mistrovství světa gól, byl v roce 1998 Emmanuel Petit, který zpečetil finálovou výhru 3:0. Minulý šampionát skončil pro reprezentanty země galského kohouta naprostým debaklem a jejich trápení zatím pokračuje i letos. V úvodním utkání narazili svěřenci trenéra Domenech na Švýcarsko, se kterým jen remizovali 0:0. Střelecké trápení neprotrhl ani slovutný Thierry Henry, kterému dělá parťáka v útoku Louis Saha. Domenech ale nepodléhá pesimismu. "Mohli jsme skórovat, měli jsme šance," prohlásil kouč, který odmítl slova Zinedina Zidana o tom, že by Francouzi neměli na hrotu spoléhat jen na Henryho. "Zidane chápe pojem útočník zřejmě jinak než já," řekl Domenech. "Podle mě je útočník ten, kdo je v pokutovém území," dodal trenér, který chce proti Koreji hrát podle svých slov víc na riziko a víc do hry zapojí Trezegueta.

Diskuse o útoku se odehrála také v táboře Korejců. Hráči trenéra Dicka Advocaata chtěli, aby postavil od začátku An Čung-hwana, který v úvodním souboji rozhodl o výhře 2:1 nad Togem. "Věříme mu, že dá góly ve chvíli, kdy je potřebujeme. A on nás nikdy nezklame," řekl záložník Manchesteru Pak Či-song, jehož slova Advocaat zřejmě vyslyší. Trenér zároveň varoval před ukvapenými závěry ty, kteří považují Francouze za favority. "Všichni čekají, že Francouzi vyhrají. Já myslím, že budou hodně překvapeni. Nadešel čas je porazit," řekl kouč, jehož tým se s dnešním soupeřem potkal dvakrát a pokaždé prohrál.

I přes jeho slova je podle bookmakerů favoritem Francie, na kterou společnost Betandwin vypsala kurs 1.40. Myslíte si, že Korejci využijí trápení Francouzů a budou dnes bodovat? Potom si vsaďte jejich neprohru, kurs je 2.70. A jestli pořád váháte, počkejte si do úvodního hvizdu a potom začněte sázet live.

Reklama