Hlavní obsah

Švýcarsko se chce vyhoupnout do čela skupiny

V netradiční roli jsou před svým druhým utkáním na mistrovství světa fotbalisté Švýcarska. Po úvodní bezbrankové remíze s Francií jsou dnes proti Togu favoritem, který se v případě výhry může dostat do čela skupiny G.

Článek

Otázkou je, jak se Švýcaři s úlohou týmu, od kterého se očekává vítězství, vypořádají. Trenér Kuhn věří, že jeho svěřenci potvrdí dobré výsledky proti slabším soupeřům z poslední doby a připíší si důležité tři body. "Je to sice trochu rarita, že jsme favoritem, ale i v kvalifikaci jsme bodovali proti týmům pod námi," řekl kouč, který ale nechce dnešního soupeře nijak podceňovat. "Dostali se z velmi těžké kvalifikační skupiny, mají nebezpečné útočníky Adebayora a Kadera," prohlásil Kuhn. Ten dnes může počítat s uzdraveným Magninem, který se zranil proti Francii a vynechal čtvrteční trénink. "Jsme optimističtí, v pondělí by měl být připraven," věří Roland Grossen, který má zdraví Švýcarů na starosti.

Výhodou pro tým trenéra Kuhna jsou problémy, které Tožany už delší dobu pronásledují. Hráči se se svazem nepohodli kvůli nevyplaceným penězům a těsně před mistrovstvím rezignoval trenér Otto Pfister, aby se nakonec vrátil a své hráče dále vedl. Chvíli už se zdálo, že je vše v pořádku. Kvůli pokračujícímu sporu s fotbalovým svazem ale reprezentanti africké země odmítli letět do Dortmundu k dnešnímu utkání; přemluvil je až delegát FIFA, který jim vysvětlil závažnost situace. Podle posledních zpráv se hráči dohodli na prémiích za postup na šampionát, což by přeci jen mohlo situaci uklidnit. To ovšem neznamená, že by trenér Pfister byl bez starostí. Jeho hráči na úvod mistrovství byli proti Korejcům o něco lepší a vedli 1-0; potom ovšem rozhodčí vyloučil Abala a proti deseti Asiaté dokázali zápas otočit a zvítězit 2-1. Kromě vyloučeného Abaly bude chybět i obránce Assemoassa, který na šampionátu skončil.

Ačkoli Švýcarsko není fotbalová velmoc, proti Tožanům jsou podle bookmakerů velcí favorité. Na Evropany vypsala společnost Betandwin kurs 1.35, na remízu 4.25 a na outsidery vysokých 9.45. Vsadit si ale můžete na desítky dalších příležitostí a pro příznivce live sázení je tu samozřejmě možnosti tipnout si kdykoliv během utkání.

Reklama