Hlavní obsah

Napraví Ukrajina úvodní debakl?

Setřást ze sebe pachuť prvního zápasu. To je hlavním cílem fotbalistů Ukrajiny, kteří po prohře 0:4 se Španělskem dnes chtějí ukořistit všechny tři body Saúdské Arábii.

Článek

Pro Ukrajince ale není nic ztraceno. Španělsko je zřejmě nejtěžším soupeřem, kterého ve skupině mají, a pokud zvládnou utkání proti Saúdské Arábii a Tunisu, stále ještě mohou postoupit. Trenér Blochin sice těsně po nešťastném utkání prohlásil, že takové hráče nepotřebuje, podle Andreje Ševčenka už se ale on a jeho spoluhráči zklidnili a dnes udělají vše pro úspěch. "Pořád máme šanci, takže zbývající dva zápasy odehrajeme tak, jako by byly naše poslední. Zápas proti Saúdské Arábii je naše poslední šance," prohlásila nejvetší hvězda Blochinova výběru. Ukrajině dnes bude chybět stoper Vaščuk, který v souboji se Španěly viděl červenou kartu, zranění navíc trápí záložníky Guseva a Vorobeje a jejich start je nejistý.

Na rozdíl od Ukrajiny nastoupí Saúdové v kompletní sestavě. Na rozdíl od svého dnešního soupeře se svěřencům trenéra Paquety vstup do turnaje povedl; v utkání proti Tunisu sahali dokonce po vítězství, které jim ale gólem v posledních momentech zápasu sebral Jaidi. I remíza 2-2 je ale v Saúdské Arábii považována za velký úspěch. Princ Sultan bin Fahd dokonce vyplatil hráčům mimořádné prémie. "Dali do hry celé srdce," zdůvodnil svůj krok. Před dnešním zápasem je tak trápí jen počasí. "Doufám, že bude pálit slunce. To by byla naše výhoda," přál si trenér Paqueta, jehož hráči trénovali v teplákách. Do dnešního duelu chce i přes výhodnější postavení jít útočně. "I remíza by nás nechala ve hře, ale proti Španělsku to bude hodně těžké. Takže musíme vyhrát. Hodně spoléhám na úvodních patnáct minut," řekl trenér, jehož hráči ani přes drtivou prohru Ukrajiny dnešního protivníka nijak nepodceňují. "Prohra 0-4 se Španělskem neznamená, že je Ukrajina lehký soupeř. Cítíme k nim respekt a víme, že jejich hráči budou mít proti nám větší motivaci," prohlásil veterán v barvách Saúdské Arábie Sami Al-Džábir.

Podle bookmakerů by dnes Ukrajina měla zvítězit a udržet se ve hře o udržení. Společnost Betandwin vypsala na dnešního favorita kurs 1.40, na remízu 4.20 a na výhru Saúdské Arábie kurs 7.75. Pořád jste se nerozhodli? Potom si počkejte a od 18.00 začněte sázet live!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články