Hlavní obsah

Němci si zahrají o vítězství ve skupině

Historického úspěchu dosáhli v Německu ekvádorští fotbalisté, kteří se po dvou výhrách poprvé probojovali mezi šestnáct nejlepších týmů. Mohou to ale ještě vylepšit; pokud dnes neprohrají s domácími reprezentanty, postoupí jako vítěz skupiny.

Článek

Vyhrát skupinu ale pochopitelně chtějí i Němci, kteří se proto nebojí i riskovat. Druhý postupující totiž zřejmě narazí na nevyzpytatelnou Anglii. Nastoupí proto i klíčový záložník a kapitán týmu Michael Ballack, který by - pokud by viděl žlutou kartu - chyběl v osmifinále. "Tak daleko se zatím nedíváme. Teď chceme vyhrát skupinu a neztratit zápasový rytmus," prohlásil trenér Klinsmann. Ke změnám v sestavě ale možná přeci jen dojde; po utkání s Polskem sklidili kritiku Podolski se Schweinsteigerem, kteří dnes možná uvolní místo v základu Borowskimu a Neeuvilleovi.

Ve výhodnější pozici jsou dnes jejich soupeři, kterým díky bilancí 5-0 stačí i remíza. Trenér Suarez ale odmítá, že by jeho tým dnes hrál na nerozhodný výsledek. "Nechceme remizovat. Chceme vyhrát, to je náš cíl," prohlásil sebevědomě kouč, jehož tým dříve sklízel kritiku za to, že většinu zápasů vyhrával doma díky vysoké nadmořské výšce, ve které se nachází stadion. Přestože jsou Suareze Němci jedním z favoritů šampionátu, věří, že jeho hráči uspějí. "V kvalifikaci jsme porazili i Brazílii a Argentinu. Tak proč ne Němce?" troufá si kouč.

I přes jeho prohlášení jsou podle bookmakerů favoritem němečtí fotbalisté, na které společnost Betandwin vypsala kurs 1.45. Věříte, že Jihoameričané potvrdí formu a vyhrají skupinu A? Potom si vsaďte jejich neprohru v kursu 2.55. A jestli jste se dosud nerozhodli, počkejte si do výkopu a potom začněte sázet live.

Reklama