Hlavní obsah

Vyhnou se Angličané Němcům?

Blízko vítězství ve své skupině jsou angličtí fotbalisté. Pokud dnes alespoň remizují se Švédskem, skončí první a v osmifinále se tak vyhnou silnému Německu.

Článek

Do dnešního zápasu nastupují angličtí hráči určitě s větším klidem, než jejich soupeři. Na rozdíl od nich už mají postup v kapse a dnes se nemusejí hnát za vítězstvím, aby si zajistili první místo. Hráči trenéra Erikssona zatím fotbalové fandy příliš nenadchli; v úvodním utkání proti Paraguayi vydřeli nejtěsnější výhru 1:0 a poté se dlouho nemohli prosadit proti Trinidadu a Tobagu, které porazili až góly Crouche a Gerrarda v posledních deseti minutách. Do minulého zápasu už - k velké radosti anglických fanoušků zasáhl i ostře sledovaný Wayne Rooney. Hvězda Manchesteru už by dnes měla nastoupit a pokusit se pokořit tým, nad kterým Angličané nevyhráli od roku 1968. Partnera v útoku mu bude dělat Michael Owen, který stále nenašel optimální formu, zatímco Crouch a Gerrard by měli odpočívat, hlavně kvůli předešlým žlutým kartám.

Zatímco Erikssonovi se jeden útočník do sestavy vrátil, jeho protějšek Lagerback si bude muset poradit bez Zlatana Ibrahimoviče, který má problémy s třísly. Vedle Larssona tak bude bránu Angličanů ohrožovat Allback. Švédové dnes nemají jednoduchý úkol: pokud budou hrát na remízu a uspějí, postoupí jako druzí ze skupiny. Potom by je ale v osmifinále čekali domácí Němci, kteří zatím na šampionátu zatím prokazují vynikající formu. Pokud hru otevřou, pokusí se zvítězit a prohrají, může je to mrzet; teoreticky je totiž ještě může předstihnout hráči Trinidadu a Tobaga, kteří by ale museli porazit Paraguay a mít lepší gólovou bilanci.

Angličané mají se Švédy bilanci 0-4-7 z posledních jedenácti zápasů. Přesto jim dnes bookmakeři věří více, než jejich soupeřům; společnost Betandwin vypsala na Anglii kurs 2.40, na remízu 2.60 a na vítězství Švédů 3.60. Pokud vám to nestačí, můžete si vsadit na desítky dalších příležitostí a samozřejmostí u tak důležitého zápasu je možnost vsadit si kdykoliv během utkání live.

Reklama