Hlavní obsah

Argentina vs. Nizozemí: hlavně opatrně

Boj o vítězství ve skupině dnes svedou fotbalisté Argentiny a Nizozemí. Podaří se Evropanům zastavit jihoamerický brankostroj, který ve dvou zápasech nastřílel osm gólů?

Článek

O útočné síle Argentinců se vědělo už před mistrovstvím, výkony hráčů trenéra Pekermana ale předčily všechna očekávání. Se soupeři ve "skupině smrti" si zatím Argentina poradila bez větších problémů - na úvod zvítězila jen těsně nad Pobřežím slonoviny, potom ale přišlo drtivé vítězství 6-0 nad Srbskem, které přijelo do Německa s vizitkou týmu s vynikající obranou. Díky osmi nastříleným gólům jsou dnes ve výhodnější pozici; proti Nizozemcům jim stačí remíza a vítězství ve skupině C mají v kapse. Vzhledem k tomu, že oba týmy mají postup jistý, bude ale jejich hlavním cílem vyvarovat se zbytečných zranění a karet, které by je mohly oslabit v dalších bojích. Argentinec Maxi Rodriguez proto neočekává, že by se dnes bojovalo na krev. "Budeme hrát s nasazením, nebude to ale takový boj, jako kdyby někomu šlo o postup," prohlásil hráč, jehož tým dnes zřejmě bude postrádat Heinzeho, Crespa a Saviolu, kterým by hrozila druhá žlutá karta.

S jeho slovy souhlasí hvězdný útočník Nizozemců Ruud van Nistelrooy. "Pořád je o co hrát, skončit první ve skupině znamená mít výhodu," prohlásil vynikající střelec, který si v minulém zápase proti Pobřeží slonoviny připsal premiérový gól na letošním šampionátu. Ani jeho mužstvo dnes nenastoupí kompletní; ze stejného důvodu, jako u tria Argentinců, by dnes měli odpočívat Robben, van Bommel a van Bronckhorst. "Je to důležitý zápas, rádi bych skončili první, trenér ale nechce riskovat," popsal van Bastenovo dilema špílmachr Rafael van der Vaart.

Po posledním galapředstavení Argentiny není divu, že ji dnes bookmakeři považují za favorita s kursem 1.95. Pokud věříte Nizozemcům, můžete si vsadit jejich neprohru s kursem 1.76. Tipovat ale můžete například i počet žlutých karet, rohových kopů nebo střelce gólů a pokud vám ani to nestačí, můžete si vsadit kdykoliv během utkání live.

Reklama