Hlavní obsah

Pobřeží slonoviny se chce rozloučit se ctí

Eurotip.cz

S nalomeným sebevědomým odehrají svůj poslední zápas v Německu fotbalisté Srbska. Po debaklu 0-6, který jim uštědřila Argentina, dnes hrají už jen o čest - stejně jako jejich soupeř.

Článek

"Je velmi těžké najít v dnešním zápasu motivaci," prohlásil kapitán Srbů Savo Miloševič, který neskrýval zklamání z mizerného vystoupení svého týmu na šampionátu. Srbsko v kvalifikaci strašilo soupeře vynikající obranou; proti Nizozemí prohráli ještě nejtěsnějším rozdílem 0-1, potom ovšem přišlo utkání s Argentinou, která svěřence trenéra Petkoviče přehrála ve všech směrech a zvítězila 6-0. "Prohrát 0-6 je hrozné, nebyli jsme ale úplně zdravotně v pořádku a kvůli médiím jsme byli pod tlakem," vrátil se k nešťastnému zápasu záložník Ivan Ergič. Petkovič vzal zodpovědnost na sebe a prohlásil, že po mistrovství nebude usilovat o prodloužení smlouvy s národním mužstvem. Dnes mají Srbové poslední příležitost očistit svoje dobré fotbalové jméno, štěstí se k nim ale ani nyní neotočilo čelem; proti Pobřeží slonoviny nastoupí bez potrestaného útočníka Kežmana a Koromana a se zraněními se potýkají obránci Dragutinovič a Basta, záložník Nadj a útočník Ljuboja.

Výsledkově se v Německu nedaří ani Pobřeží slonoviny, které také čeká na první bod. Afričané předváděli slušný fotbal, ke své smůle ale hráli se dvěma silnými soupeři; s Argentinou i Nizozemím prohráli "Sloni" shodně 1-2. Proti Srbům mají příležitost konečně bodovat a potěšit tak své fanoušky. Podle trenéra Henriho Michela je jejich úkol jednoduchý: "Ukázat, že nemůžeme odjet jen tak," prohlásil Michel, pro kterého je to možná poslední zápas u reprezentačního týmu Pobřeží slonoviny. "Zbývá už jen jeden zápas a nechceme si ho pokazit," přizvukuje mu obránce Kolo Toure. "Chceme porazit Srby, abychom odsud odjížděli s hlavami vzhůru," dodal. Jeho tým si ale bude muset poradit bez důležitého útočníka Chelsea Didiera Drogby, který nasbíral dvě žluté karty.

Podle bookmakerů mají větší šanci na vítězství Afričané, na které společnost Betandwin vypsala kurs rovných 2.00. Věříte, že se Srbové po ostudné porážce vzpamatují a dnes budou bodovat? Potom si vsaďte jejich neprohru s kursem 1.71. A pokud jste se ještě nerozhodli, můžete si počkat do úvodního hvizdu a potom si zápas zpříjemnit live sázkou.

Reklama