Hlavní obsah

Ghaňané doufají v osmifinále s Brazílií

Eurotip.cz

Dva týmy, které si dělají naději na osmifinále, se dnes utkají v rozhodujícím duelu skupiny E. Podaří se Ghaně nebo Spojeným státům postoupit na úkor českého týmu?

Článek

Na letošním mistrovství světa se objevilo sedm týmů, které si na nejdůležitějším fotbalovém turnaji světa odbývají premiéru. Jedním z nich je Ghana, která z nich předvání nejhezčí fotbal. V úvodním utkání ještě nestačili na disciplinované Italy, kteří je porazili 2-0; proti českému výběru už ale prokázali, že díky svým zbraním - mezi nimiž je především rychlost - dokážou vyhrát i nad papírově silnějším soupeřem. Ghaňští reprezentanti zvítězili nad týmem Karla Brucknera 2-0 a jejich naděje na postup tak stále žije. Afričané mají stejně bodů jako český tým, ale horší skóre; proto se nemohou spoléhat jen na sebe, ale také na Italy, se kterými hrajeme. K postupu Ghana potřebuje uhrát lepší výsledek než čeští hráči a pokud vyhrají oba týmy, postoupí Česko i Ghana na úkor Italů. Není divu, že po vítězství nad Českem Ghaňané propadli euforii, která by jim dnes mohla pomoci překonat Američany. "Musím je uklidňovat. Vyhráli jsme jen jeden zápas, jenže oni už mluví o Brazílii," řekl trenér Dujkovič. Kouč Ghany se nechce spoléhat na to, že nás Italové porazí. "Na remízu hrát nebudeme," prohlásil Dujkovič, který dnes bude postrádat potrestaného Gyana a Muntariho.

Situace Američanů je v podstatě jednoduchá - musejí vyhrát větším rozdílem a doufat, že nás Italové porazí. Podle trenéra Areny je proto jeho tým je v lepší výchozí pozici než Ghana. Ta prý může o výsledku spekulovat, zatímco Američané vědí, že nic jiného než výhra jim naději nedá. Před dnešním utkáním označili za největší zbraň Ghany záložníka Essiena, který spolu s Appiahem nadělal českému týmu nejvíc starostí. "Je to jeden z nejlepších hráčů na turnaji. Proti Italům hrál blíž za útočníky, proti Čechům nastoupil hlouběji v záloze a byl výtečný. Organizoval hru, boural útoky soupeře, podporoval útok a podílel se na prvním gólu," ocenil Essiena Arena, kterému budou chybět Mastroeni a Pope poté, co proti Itálii viděli červené karty.

Mírným favoritem jsou dnes podle bookmakerů fotbalisté Ghany, na kterou společnost Betandwin vypsala kurs 2.10. Věříte Američanům, kteří dokázali uhrát remízu proti Itálii? Potom si vsaďte jejich neprohru, kurs je 1.65. A jestli jste se nerozhodli, nevadí - počkejte si do výkopu a potom začněte sázet live.

Reklama