Hlavní obsah

Martinez se vrací na místo činu

Sedm sezon strávil v dresu Bostonu jeden z nejslavnějších nadhazovačů posledních let Pedro Martinez. Po odchodu do New Yorku se dnes divákům ve Fenway Parku poprvé představí jako soupeř domácího týmu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

New York Mets, kteří se loni stali novým Martinezovým zaměstnavatelem, dali po dlouhých letech dohromady tým, který může směle pomýšlet na cestu do Světové série. V letošní sezoně, která je téměř v polovině, přebrali po St. Louis roli nejlepšího týmu Národní ligy, které zatím kralují. Postrachem ostatních týmů jsou nejen doma, ale i v zápasech hraných venku, kde mají bilanci 25-14. Mets mají vynikající útok, po Dodgers nejproduktivnější v Národní lize, ale i nadhoz, vedený dvěma veterány. Vedle Glavina je to právě Martinez, který má sice bilanci "jen" 7-3, zato ale znovu fantastické statistiky - v průměru povolí 3 body za devět směn a v necelých sto směnách zaznamenal 110 strikeoutů.

Rodák z Dominikánské republiky se dnes vrátí na půdu týmu, se kterým předloni zlomil prokletí Red Sox a po dlouhých desítkách let pro něj vyhrál Světovou sérii. Přivítání už se dočkal během druhé směny včerejšího utkání. "Bylo to lepší, než jsem doufal," prohlásil Martinez, kterému diváci vstoje aplaudovali. Dnes se ovšem nemůže dočkat slitování od mužstva, které dokázalo zvítězit v deseti zápasech za sebou. Jejich poslední obětí se stali Mets, které včera Boston vyprovodil 9-4. Zabránit hostům v pomstě se dnes pokusí domácí Josh Beckett, který má doma - stejně jako Martinez - trofej pro vítěze Světové série. Beckett už pamatuje lepší sezony, i díky síle pálky Bostonu má ale lichotivou bilanci 9-3.

Podle bookmakerů nemá dnešní ostře sledovaný souboj favorita; na Boston i na Mets je kurs 1.91. Pokud vám to nestačí, vsaďte si, jestli padne více nebo méně než 9 bodů a baseballoví fajnšmekři si mohou vsadit na počet strikeoutů Pedra Martineze.

Reklama