Hlavní obsah

Němci se o semifinále porvou s Argentinou

Souboj dvou favoritů na zisk titulu mistra světa dnes uvidí diváci na Olympijském stadionu v Berlíně. Domácí Němci se pokusí vyhrát pátý zápas na šampionátu v řadě a poslat silnou Argentinu domů.

Článek

Německo čeká už deset let na velký mezinárodní úspěch a pod vedením Jürgena Klinsmanna k němu má nyní blízko. Ačkoli tým naši západních sousedů nebyl před šampionátem v úplné pohodě, na mistrovství se rázem změnil ve válec, který zatím drtí všechno, co mu přijde do cesty. V základní skupině se o tom mohly postupně přesvědčit Kostarika, Polsko a Ekvádor; všechny tři protivníky Německo porazilo a do osmifinále postoupilo jako vítěz skupiny A. Mezi šestnácti nejlepšími týmy čekalo na Klinsmannovy svěřence nevyzpytatelné Švédsko, i s ním si ale domácí poradili a vyhráli 2-0. V dnešním souboji by Němci rádi zopakovali vstup do utkání, jako proti Švédům; ve 12. minutě vedli domácí díky Podolskému o dva góly. "Z takového úderu se soupeř jen těžko vzpamatuje, bylo to vidět i na Švédech," prohlásil Klinsmann, jehož hráči jsou na dnešního soupeře nažhaveni. "Pořád jsme hladoví, ani čtvrtfinále pro nás není dost. Chceme pro naši zemi vybojovat další velké vítězství," prohlásil německý obránce Christoph Metzelder. On a jeho spoluhráči svého protivníka dobře znají; pod současnými trenéry spolu týmy odehrály dva zápasy, které pokaždé skončily remízou 2-2.

Němci jsou s deseti vstřelenými brankami nejproduktivnějším týmem šampionátu. Stejný počet gólů ale vstřelila také Argentina, která na mistrovství potvrzuje předpovědi, které ji pasovaly na jednoho z hlavních favoritů. Také ona postoupila ze své skupiny jako její vítěz poté, co porazila Pobřeží slonoviny, deklasovala 6-0 Srby a remizovala s Nizozemci. V osmifinále potom hráči trenéra Pekermana potvrdili roli favorita v souboji s Mexikem, které porazili v prodloužení Rodriguezovým gólem. Není proto divu, že i oni mají před čtvrtfinálovým zápasem sebevědomí na rozdávání. "Jestli nás chce Německo porazit, bude muset předvést o moc víc, než dosud předvedlo," řekl na adresu soupeře útočník Tevez. "Na šampionátu jsme už poznali, že se můžeme měřit absolutně s každým. Takže Německo není žádnou výjimkou," přizvukuje mu Lionel Messi a další střelec Saviola dodává: "Podle mě máme docela dobré šance, určitě o trochu větší než Německo. Viděl bych to asi na 60 procent, že v pátek vyhrajeme. "Jestli Německo porazíme, bude pak na naší straně docela dost výhod. Hlavně získáme hodně sebevědomí, když porazíme takového rivala, který navíc hraje doma," tvrdí Saviola.

Vyrovnanost obou soupeřů se projevila na kursem, které na zápas bookmakeři vypsali. Společnost Betandwin má na vítězství Němců kurs 2.30, na remízu 3.20 a na výhru Jihoameričanů 3.00. Nestačí vám to? Potom si vsaďte na kteroukoliv z desítek dalších příležitostí a jestli se chcete bavit u televize, počkejte si do úvodního hvizdu a potom začněte sázet live.

Reklama