Hlavní obsah

Oslabené Portugalce čeká Anglie

S neúplnou sestavou dnes Portugalci vyrukují proti reprezentantům Anglie ve čtvrtfinále mistrovství světa. Po utkání s Nizozemci dnes nenastoupí Deco a Costinha; poradí si svěřenci trenéra Scolariho s dosud neporaženým soupeřem?

Článek

Kromě Portugalců, kteří se po osmifinálovém souboji radovali z postupu, si mnuli ruce také Angličané. V brutálním zápase vytáhl rozhodčí Ivanov šestnáct žlutých a čtyři červené karty; kvůli nim dnes budou Portugalsku chybět Deco a Costinha, místo kterých se bude muset Scolari spolehnout na Simaa a Tiagu. A to mohou být Portugalci ještě rádi, že ze hřiště nemusel Figo, který dal van Bommelovi "hlavičku". Otazník navíc visí nad Cristianem Ronaldem, který musel v předešlém utkání odstoupit už během prvního poločasu kvůli poraněnému stehnu. Podle lékaře portugalského týmu Ronaldo "z osmdesáti procent" nastoupí, je ale otázkou, jestli bude úplně fit. Portugalci se tak o to víc budou spoléhat na kouzlo Scolariho, který musí být pro Angličany noční můrou. Na minulém světovém šampionátu Scolariho Brazílie vyřadila Anglii ve čtvrtfinále, to samé se mu povedlo i předloni už v portugalských službách na mistrovství Evropy.

Angličané jsou zřejmě nejnudnější z týmů, které se dostali až do čtvrtfinále, nedá se jim ale upřít efektivita. S pouhými pěti vstřelenými góly vyhráli svou skupinu a ačkoli nebyli příliš přesvědčiví ani v osmifinále proti Ekvádoru, trefou Beckhama z trestného kopu si zajistili postup do čtvrtfinále a udrželi si tak naději na titul, na který čekají už čtyřicet let. "Je pravda, že jsme opět nehráli tak dobře, jak je v našich silách, ale to ještě přijde," prohlásil po zápase trenér Angličanů Eriksson, jehož svěřenci tvrdí, že je na turnaji ještě nikdo pořádně neprověřil. "Je to jako kdybychom tu odehráli tři, čtyři přáteláky. Necítím se tu jako na mistrovství světa," řekl Gary Neville.

Mírným favoritem dnešního čtvrtinálového souboje je podle bookmakerů Anglie. Na její vítězství vypsala společnost Betandwin kurs 2.15, na remízu 3.10 a na výhru Scolariho týmu kurs 3.40. Nemůžete se rozhodnout? Nevadí, v pět hodin si zapněte televizi a podle dění na hřišti si vsaďte kdykoliv během zápasu live!

Reklama