Hlavní obsah

Uvidíme další finále Federer-Nadal?

K opakování antukového finále z Roland Garros se schyluje ve Wimbledonu. Do semifinále se dostali Roger Federer i Rafael Nadal; vybojuje si dnes Španěl v utkání s Baghdatisem možnost hrát o druhý grandslamový titul v řadě?

Článek

Nadal do letoška na trávě nezaznamenal žádný úspěch. Už loni před Wimbledonem prohlašoval, že se na trávu připravuje, vypadl ale už ve druhém kole s Lucemburčanem Mullerem. Letos na turnaji v Queens Club naznačil, že se časy mění; porazil Američana Fishe a krajana Verdasca a až ve třetím kole vzdal Hewittovi zápas za stavu 1-1 na sety. Do Wimbledonu potom přicestoval s formou, která ho vynesla až mezi nejlepší čtyři. Jen jednou měl blízko k vyřazení - ve druhém kole s Američanem Kendrickem, se kterým prohrával už 0-2 na sety a ve třetí sadě hrál tie-break. Ten získal pro sebe a po něm i další dva sety. Bez ztráty jediné sady potom porazil veterána Agassiho a 3-0 na sety si poradil i s Labadzem a Jarkkem Nieminenem z Finska.

Jeho dnešní soupeř, Kypřan Baghdatis, se na grandslamový turnaj připravoval v nizozemském Hertogenboschi. I jemu se generálka vyvedla, přes Mináře, Spadeu a Kohlschreibera se dostal až do semifinále, kde skončil na raketě pozdějšího vítěze turnaje, Chorvata Ančiče. A stejně jako Nadal, i on mohl vypadnout s podceňovaným soupeřem; Skot Mackin nad ním v prvním kole vedl 2-1 na sety, Baghdatis ale prokázal pevné nervy a dokázal nepříznivý stav utkání zvrátit. V dalším kole měl lehkou práci s Rumunem Pavlem, který mu vzdal za stavu 3-0 v prvním setu. Jeho dalším soupeři byli Francouz Grosjean, který Kypřanovi sebral jen jeden set, domácí Murray, kterého Baghdatis porazil 3-0, a stejně jako Grosjean dopadl i wimbledonský vítěz z roku 2002 Lleyton Hewitt, který na Baghdatise uhrál jedinou sadu.

Oba semifináloví soupeři už se letos potkali; na turnaji v Indian Wells zvítězil Nadal 2-0 na sety. Vítězstvím Španěla by mělo podle bookmakerů skončit i dnešní utkání. Společnost Betandwin vypsala na Nadala kurs 1.35. Věříte, že Baghdatis oplatí vítězi letošního French Open prohru ze Spojených států? Potom si vsaďte jeho vítězství, kurs je 2.70. A jestli se chcete bavit po celý zápas, zkuste si během něj vsadit live.

Reklama