Hlavní obsah

Vaidišová zahájí Fed Cup s Golovinovou

Postup mezi ženskou tenisovou elitu je ve hře ve fedcupovém souboji mezi Českou republikou a Francií, který tento víkend uvidí francouzské Cagnes-sur-Mer. Odstartuje ho zápas mezi Nicole Vaidišovou a domácí Golovinovou; podaří se české hráčce porazit svou soupeřku potřetí v řadě?

Článek

Francouzky se o postup musí poprat bez své jedničky Mauresmové. Češkám se tak naskytla slušná šance podívat se do první světové skupiny. O tom, jestli se jim to podaří, napoví už úvodní souboj dvou tenistek, kterým je dohromady 35 let. Vaidišová do něj půjde jako favoritka, už kvůli úspěchům na nedávných turnajích. Přestože antuka není její nejsilnější povrch, zaznamenala na ní dva skvělé výsledky po sobě. Na přelomu května a června nejprve zvítězila ve francouzském Štrasburku, kde triumfovala poté, co ztratila jediný set. Daleko větší rozruch ale způsobila na French Open, kde si dokázala poradit i s domácí Mauresmovou a Venus Williamsovou a po vítězství sahala i v semifinále s Ruskou Kuzněcovovou, která však dokázala zápas otočit a postoupit do finále. Že umí hrát na všech površích dokázala Vaidišová i na následném Wimbledonu; bez problémů prošla třemi koly, poté ji však zastavila Číňanka Liová.

Antuka určitě není nejsilnějším povrchem ani pro její dnešní soupeřku. Osmnáctiletá Golovinová, které na ní často chybí trpělivost, na ní ostatně letos odehrála jediný zápas; na grandslamovém Roland Garros skončila hned v prvním kole, kde nestačila na Číňanku Zhengovou. Mladá Francouzka potom nezazářila ani na Wimbledonu - v prvním kole se trápila s Argentinkou Diazovou, kterou porazila 9-7 ve třetím setu, a vypadla hned v dalším kole s kvalifikantkou Prattovou. Proti Vaidišové se navíc bude muset vypořádat se zápornou bilancí; při jejich prvním setkání na juniorském okruhu v roce 2003 ji ještě porazila, o rok později ji ale Vaidišová už porazila a na stejném turnaji za další rok Golovinová vzdala zápas za stavu 6-7 2-3.

Forma Vaidišové pasuje českou tenistku do role výrazné favoritky, na kterou bookmakeři vypsali kurs 1.19. Věříte, že před domácím publikem dokáže Golovinová srovnat bilanci na 2-2? Potom si vsaďte na Francouzku, kurs je 3.68.

Reklama