Hlavní obsah

Spraví si Berdych chuť po Bastadu?

Rozehraný Američan Armando čeká ve druhém kole turnaje ve Stuttgartu na Tomáše Berdycha. Přejde český tenista přes kvalifikanta do dalších bojů na turnaji s půlmilionovou dotací?

Článek

Berdych by měl do Stuttgartu přijet plný sil, v posledních dnech měl totiž dost času na odpočinek. Hráč, který na začátku června vzdal poprvé ve své dospělé kariéře zápas kvůli zranění, měl ještě napilno v německém Halle. Tam postoupil až do finále, kde nestačil na světovou jedničku Rogera Federera. Se stejným hráčem vypadl i ve čtvrtém kole Wimbledonu, takže před návratem na antuku mohl týden odpočívat. A další týden potom "získal" poté, co ve švédském Bastadu skončil hned v prvním kole poté, co ho vyřadil Španěl Almagro.

Na Mercedes Cupu měl Berdych navíc jako nasazená dvojka v prvním kole volný los. Jeho dnešní soupeř, Hugo Armando ze Spojených států, si tu už zdejší kurty stihl vyzkoušet. Jeden z mála Američanů, kteří většinu svých zápasů odehraje na antuce, se totiž musel prokousat kvalifikací. Zatímco na třech předešlých turnajích, v Luganu, Wimbledonu a Gstaadu, se mu to nepodařilo, ve Stuttgartu to konečně dokázal. Přes Španěla Martineze a Itala Cipollu se bez větších problémů dostal do hlavní soutěže; tam si v prvním kole znovu bez ztráty setu poradil s domácím Dieterem Kindlmannem, kterého porazil 6-4 6-3.

I přes tři Armandovy výhry v řadě je v souboji hráčů, kteří se na kurtu zatím nikdy nepotkali, jasným favoritem Berdych; společnost Betandwin vypsala na jeho vítězství kurs 1.07. Věříte, že Armandovi kvalikace pomohla se chytit a že dnes může Berdycha porazit? Potom si vsaďte na Američana, kurs je 5.65.

Reklama