Hlavní obsah

Berdychovi stojí v cestě do semifinále Lapentti

Svoje maximum na turnaji ve Stuttgartu může dnes překonat tenista Tomáš Berdych. Český hráč se tu loni dostal do čtvrtfinále; pokud dnes porazí Ekvádorce Lapenttiho, dostane se letos mezi nejlepší čtyři.

Článek

Ekvádorec, který za pár týdnů oslaví třicátiny, má svoje nejlepší léta zřejmě za sebou. Hráč, který na antuce dokázal trápit ty nejsilnější soupeře, se letos potácí od porážky k porážce. Svoji dosavadní nelichotivou bilanci v této sezoně - dvě výhry a devět proher - si ale v Německu výrazně vylepšil. V kvalifikaci musel porazit domácího Kohlmanna a Australana Luczaka; v prvním kole si potom poradil s dalším Němcem Rieschickem. Ve druhém kole získal cenný skalp Francouze Serry, který je ovšem letos na antuce jen stínem úspěšného tenisty minulých dvou sezon. Nejtěžší boj svedl Ekvádorec ve třetím kole, kde ho pořádně potrápil Argentinec Hartfield. Lapentti prohrál první set a o druhém se rozhodovalo v tiebreaku; ten získal veterán pro sebe a po něm i třetí sadu.

Na rozdíl od svého dnešního soupeře se Tomáš Berdych musel kvůli dvěma turnajům zvykat na trávu, na které se mu letos dařilo. V Halle ho zastavil až Roger Federer ve finále a neporazitelný Švýcar byl nad jeho síly i na Wimbledonu, kde na něj narazil ve čtvrtém kole. Návrat na antuku se Berdychovi příliš nevyvedl, v Bastadu vypadl hned v prvním kole poté, co nestačil na Španěla Almagra. Ve Stuttgargu si ale vzpomněl na formu, díky které například na letošním Světovém poháru v Dusseldorfu porazil Nalbandiana, Volandriho a Kiefera. Po prvním volném kole porazila turnajová dvojka bez větších problémů Američana Armanda a ve dvou setech si poté Berdych poradil i s nadějným Argentincem Junqueirou.

Podle bookmakerů by si měl Berdych s Lapenttim snadno poradit, proto na českého tenistu vypsali nízký kurs 1.18. Věříte, že Berdych zvítězí znovu ve dvou setech? Potom si vsaďte na jeho výhru 2-0 na sety v kursu . Pokud si ale myslíte, že Lapentti dnes Berdycha porazí, vsaďte si na Ekvádorce, kurs je 3.75.

Reklama