Hlavní obsah

Boston chce prodloužít vítěznou sérii

Čtyři výhry v řadě si připsali baseballisté Bostonu, kteří si díky nim upevnili vedení v čele Východní divize Americké ligy. Vítěznou šňůru mohou prodloužit dnes na hřišti Seattlu, kde se utkají s místními Mariners.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Vítěznou sérii Red Sox odnesl především Kansas. Royals neuspěli ani v jednom ze tří zápasů, které na Fenway Parku odehráli. Dva souboje domácí vyhráli netypicky - jeden z nejsilnějších útoků ligy se v nich zmohl na jediný bod, i ten ale pokaždé proti slabému Kansasu stačil. Čtvrtý zápas v řadě vyhrál Boston včera proti Texasu, přestože na hřišti chyběl David Ortiz, nejlepší pálkař týmu. Hlavní kandidát na titul pro nejužitečnějšího hráč ligy chyběl kvůli bolavým zádům; dnes už by ale měl znovu nastoupit a zachraňovat případné selhání dnešního nadhazovače hostů Kylea Snydera. Osmadvacetiletému hráči, který ve své dosavadní kariéře úspěch příliš úspěchů nezažil, zatím nepomohl ani přestup z Kansasu. Za Boston odházel tři nepovedené zápasy, během kterých na kopci nikdy nevydržel déle než pět směn.

Seattle půjde do dnešního zápasu po vítězství 3-2 nad Yankees, kterým Mariners přerušili sérii čtyř proher v řadě. Výhrou nad newyorským klubem si ale jen vylepšili špatnou červencovou bilanci na 4-10. Špatné výkony je poslali na dno Západní divize; jejich jediným štěstím je, že se v této divizi zatím nikdo "neutrhl" a žádný ze čtyř týmů tak nemusí boj o místo v play off pomalu vzdávat. Hlavním důvodem současného postavení Seattlu jsou výkony nadhazovačů; spolu s Gilem Mechem je jediným světlým bodem veterán Jamie Moyer, který se dnes postaví Bostonu. Třiačtyřicetiletý nadhazovač má sice bilanci 5-8, tu ale způsobila především slabá podpora od spoluhráčů, kvůli nimž získal v dubnu jedinou výhru, přestože odházel šest slušných zápasů. Silný je Moyer především doma na Safeco Field, kde letos dovolí soupeřům průměrně vynikajících 2.81 bodů na zápas. Proti Bostonu se Moyerovi v minulosti příliš nedařilo, v této sezoně proti nim ale odehrál velmi slušný zápas - na stadionu Red Sox povolil domácím pouhé dva oběhy za šest směn, během kterých si připsal osm strikeoutů.

Podle bookmakerů by se Moyerovi mělo dařit i dnes. Společnost Betandwin totiž vypsala Seattle jako favorita s kursem 1.73 na výhru a 2.45 na vítězství v handicapu. Věříte Bostonu, který chce vyhrát pátý zápas v řadě? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.15.

Reklama