Hlavní obsah

Senec uvidí souboj dvou nováčků

Eurotip.cz

Domácí prohrou s Nitrou vstoupil do nového ročníku slovenské Corgoň ligy nováček ze Senece. Napravit ji mohou dnes, kdy na svém stadionu přivítají košické fotbalisty.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Svého dnešního soupeře senečtí dobře znají. Loni totiž oba týmy bojovaly ve druhé lize a oběma se díky rozšíření nejvyšší soutěže podařilo postoupit mezi slovenskou elitu. V ní si vedení seneckého klubu dalo za cíl maximálně osmé místo. "Naší snahou je také oživit nejvyšší soutěž. V minulé sezoně jsme ve druhé lize nastříleli 64 gólů a s ofenzivním a progresivním pojetím hry bychom chtěli pokračovat i nadále," prohlásil před úvodním utkáním sezony trenér a spolumajitel klubu Jozef Valovič. Jeho svěřenci sice v přípravě odehráli pět zápasů se skóre 12:5, v prvním utkání sezony ale vyhořeli - před vlastními diváky Nitře nedokázali vstřelit gól a prohráli 0:1. "Musím své chlapce pochválit za to, jak vstoupili do nového ročníku. Vytvořili si i několik dobrých příležitostí, gól z ofsajdu ale poškodil celé mužstvo, proti čemuž podáme jednoznačně protest," prohlásil po utkání zklamaný Valovič. "Je škoda, že hned v úvodním utkání museli mít hlavní slovo na hřišti rozhodčí a ne hráči," dodal.

To Košicím se start do nové sezony vydařil náramně. Staronový účastník nejvyšší ligy přivítal na svém hřišti loňského vicemistra a účastníka Ligy mistrů z Petržalky. Více než 8000 diváků se dočkalo dvou gólů, které padly do sítě hostů. Košičtí tak směle vykročili za svým cílem, kterým je podle trenéra Jána Kozáka - stejně jako pro Senec - první osmička. "Nemáme velké oči, hlavně se chceme vyhnout baráži," prohlásil před prvním utkáním nového ročníku Kozák. Jeho svěřenci dnes narazí na tým, který se jim v minulém roce podařilo dvakrát oprazit; na svém hřišti vyhráli nad Senecem 2:1 a na půdě soupeře zvítězili 1:0.

Větší šanci na úspěch přisuzují bookmakeři Košicím i dnes. Společnost Betandwin vypsala jako mírného favorita hostující tým, na kterého si můžete vsadit s kursem 2.25. Myslíte si, že Senec dnes napraví minulé zaváhání a svého soupeře porazí? Potom si vsaďte na domácí, kurs je 3.05.

Reklama