Hlavní obsah

Newcastle chce napravit úvodní selhání

K překvapení na úkor favorita se schyluje v jednom ze soubojů poháru Intertoto. Fotbalisté Newcastlu v prvním utkání na svém stadionu nezdolali Lillestrom, se kterým jen remizovali 1:1; postoupí dnes Norové přes svého slavnějšího soupeře?

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Situace mohla být pro Newcastle ještě horší. Norský tým vedl před týdnem v St. James's Parku po poločase 1:0, Luque ale dokázal před 31.000 diváky důležitým gólem vyrovnat. Domácí zřejmě doplatili na nerozehranost; zatímco norská liga je v plném proudu, Premier League ještě neodstartovala. Angličané nechtějí ponechat nic náhodě, jejich trenér Roeder se byl proto v Norsku podívat na zápas momentálně druhého týmu norské ligy, ve kterém se Lillestrom utkal s Lyn Oslo. "Jsem rád, že jsem mohl zápas sledovat. Lillestrom byl u nás pořádně nažhavený, ale tak je to vždy. Jejich hráči ví, že je to jejich šance, jak zvýšit svoji cenu, tak se snažili," prohlásil Roeder. "V sobotu nás čeká to samé, tím jsem si jistý, nijak speciálně se na ně ale nebudeme připravovat," dodal kouč, který už znovu může počítat s uzdraveným Ameobim, který v prvním utkání nastoupil jen jako náhradník.

V pohárovém utkání, které Roeder sledoval, porazil dnešní soupeř jeho hráčů Lyn 2:1. "Lillestrom vyhrál naprosto zaslouženě. Podle mě byli jasně lepší," okomentoval zápas Roeder. Norský tým takovou výhru potřeboval. Momentálně je sice na druhém místě Eliteserien, tam se ale dostal hlavně díky formě na začátku sezony; nyní čeká na ligovou výhru už čtyři zápasy.

I přes dobrý dojem, který po sobě hráči Lillestromu zanechali, jsou dnes podle bookmakerů i před svým publikem outsiderem s kursem 3.80. Věříte, že hráči Newcastlu prokáží svoje zkušenosti a zvítězí? Potom si vsaďte jejich výhru, kurs je 1.80. A pokud se nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do úvodního hvizdu a potom začněte sázet live!

Reklama