Hlavní obsah

Zlomí Vaněk prokletí Umagu?

Eurotip.cz

Neúspěšné vystoupení ve Stuttgartu má za sebou český tenista Jiří Vaněk. Antukový specialista si po něm určitě bude chtít spravit chuť v chorvatském Umagu, kde dnes nastoupí proti Španělovi Venturovi.

Foto: reprofoto

Tenis (ilustrační foto)

Článek

Naštěstí pro Vaňka letos jeho protivník stále marně hledá formu. Hráč, který stejně jako český tenista většinu svých zápasů odehraje na antuce, měl od začátku dubna vůbec problém přejít přes první kolo v jedenácti turnajích za sebou. To se mu povedlo až na tvrdém povrchu v Cordobě, kde skončil ve druhém kole s Němcem Schuttlerem, a poté i na challengeru v německém Oberstaufenu, kde ho vyřadil Michal Tabara. V Umagu se už ale stihl aklimatizovat; v kvalifikaci, kterou se musel prokousat do hlavního turnaje, porazil postupně domácího Topiče, Slovince Kavčiče a Davida Saviče.

Na rozdíl od Španěla si Vaněk pravidelně svá dvě-tři kola uhraje, na rozdíl od předešlých let ale zatím na žádné turnajové vítězství nedosáhl. V posledních týdnech měl navíc pauzu poté, co antukovou sezonu přerušily turnaje na trávě; na té ani letos příliš neuspěl, v Nottinghamu vypadl ve druhém kole se Švédem Bjorkmanem a s Wimbledonem se rozloučil už v prvním kole poté, co neuspěl proti Němci Haasovi. Návrat na červený povrch se mu potom příliš nepovedl - ve Stuttgertu odehrál jediné kolo, ve kterém ho ve třech setech porazil Rus Gabašvili.

V Umagu se navíc Vaňkovi dlouhodobě nedaří. V posledních pěti letech sem přijel čtyřikrát a pokaždé se poroučel v prvním kole. Dnes by podle bookmakerů měl chorvatské prokletí konečně zlomit; na jeho vítězství vypsala společnost Betandwin kurs 1.60. Věříte, že se mu v Umagu nebude dařit ani letos? Potom si vsaďte na španělského kvalifikanta, kurs je 2.06.

Reklama