Hlavní obsah

Dodgers chtějí ukončit černou sérii

Pět proher v řadě museli v posledním týdnu překousnout baseballisté Los Angeles Dodgers. Vzpamatují se dnes proti San Diegu?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Dvě z oněch pěti porážek uštědřila Dodgers Arizona, která se tak v tabulce Západní divize dostala před ně na třetí místo. V jedné ze dvou vyrovnaných divizí MLB není pro Dodgers rozhodně nic ztraceno, jeden z nejbohatších týmů zámořské baseballové ligy si ale před sezonou určitě představoval lepší umístění. Měnit věci k lepšímu mohou začít už dnes, kdy se na kopec postaví Derek Lowe. Třiatřicetiletý veterán si až do konce června vedl velmi slušně, od té doby se mu ale přestalo dařit. Za poslední měsíc ani jednou nevydržel déle než šest směn a jen jednou povolil soupeři méně než čtyři oběhy. Dnes bude mít dobrou příležitost si vylepšit statistiky; doma totiž háže lépe než venku a proti San Diegu se mu v minulosti většinou dařilo - za 43 směn si Padres proti němu doběhli jen pro 11 bodů.

Série tří zápasů proti San Diegu je pro Los Angeles o to důležitější, že v případě úspěchu mohou momentálnímu lídrovi divize dýchat na záda. Padres dovolili ostatním týmům se přiblížit poté, co sami prohráli čtyři zápasy za sebou. Černou sérii protrhli až včera, kdy díky Sledgeovu homerunu dokázali vyrovnat a poté konečně i vyhrát zápas v San Franciscu, kde předtím třikrát odešli ze hřiště jako poražení. V dresu hostů se dnes v Los Angeles na nadhozu představí Chris Young. Sedmadvacetiletý hráč má za sebou nejhorší výkon sezony - proti rozjeté Atlantě vydržel jen tři směny, během kterých si Braves doběhli pro sedm bodů. Byl to ale teprve druhý podobný Youngův výpadek v této sezoně, bývalý hráč Texasu je jinak letošní největší oporou svého týmu. To už ostatně dokázal třikrát i proti Dodgers - ani jednou sice proti nim v této sezoně nevyhrál, pokaždé ale odházel slušný zápas a nezvítězil jen vinou špatných výkonů spoluhráčů na pálce.

Podle bookmakerů nemá dnešní souboj výrazného favorita. O něco větší šance dávají sázkové kanceláře domácím Dodgers, na které vypsaly kurs 1.87. Věříte, že San Diego naváže na včerejší vítězství a že Young proti Los Angeles konečně uspěje? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 1.95.

Reklama