Hlavní obsah

Manchester má Ronaldinha, Beckham je na odchodu

Manchester, Paříž, Madrid

Za ofenzivní brazilskou hvězdu zaplatí "Reds" 9 miliónů liber a rozhlíží se po dalších posilách. Na jejich zaplacení použijí s největší pravděpodobností peníze získané prodejem Davida Beckhama, o kterého nově projevil vážný zájem Real Madrid.

Foto: Internet

Brazilská hvězda Ronaldinho zřejmě přestoupí do Manchesteru.

Článek

Ještě před rokem to vypadalo, že Beckhamova budoucnost je budoucností Manchesteru. Záložník s famózními centry podepsal v klubu čtyřletý kontrakt a odchod rozhodně neplánoval. V souvislosti s nutností Manchesteru uvolnit na posily na příští sezónu velkou sumu peněz se ale zdá, že jeho odchod z Old Trafford je nevyhnutelný.

Alex Ferguson už s odchodem své největší hvězdy najisto počítá. Podle britského deníku The Sun byl slavný kouč unaven neutichajícím rozruchem kolem svého záložníka a jejich vzájemný vztah byl zejména v poslední době spíše napjatý.

Beckhamovi se moc nechce

Sám Beckham se z Manchesteru moc nehrne. Minulý měsíc dal totiž jasně najevo, že by rád mezi "Reds"zůstal. "Jsem si jist, že ho takové vystrkání z týmu zraní," citoval deník The Sun jednoho z jeho přátel. V současnosti se podle informací deníku Beckham radí o své budoucnostmi se svými poradci, s největší pravděpodobností však na nabídku Realu kývne.

Jeho potenciální nástupce Ronaldinho je přestupem nadšen: "Velmi mi lichotí zájem takového klubu. Možnost zahrát si Premier League a také Ligu mistrů, to je vážně vzrušující!" cituje hvězdu loňského mistrovství světa The Sun.

Pokud by se Beckhamův odchod opravdu uskutečnil, dá se očekávat, že pro tým z Old Trafford nebude příchod třiadvacetiletého Brazilce posledním velkým nákupem sezóny. Manažer Manchesteru Alex Ferguson by do týmu rád přivedl ještě Harryho Kewella z Leedsu , nového brankáře na post jedničky a jednoho zkušeného obránce.

Real změnil názor

Vše teď ale záleží na rozhodnutí Davida Beckhama. Prezident Realu Madrid Florentino Perez se jej ještě včera večer snažil zkontaktovat, aby mu vyjádřil opravdovost svého zájmu. Přitom to byl právě tento muž, který minulý měsíc příchod hvězdy odmítl.

Podle některých expertů jej ke změně názoru donutil právě vážný zájem věčného rivala z Barcelony. Dalším možným výkladem Perezova kroku může být i snaha pomoci příteli Lluisi Bassatovi uspět v kandidatuře na post prezidenta Barcelony proti Joanu Laportovi, jenž stojí za snahou přivést Beckhama do katalánského týmu.

V pozadí může být Adidas

Beckhamův přestup do Realu by ale zcela jistě nevadil jeho hlavnímu sponzorovi, firmě Adidas, Ta už do španělského velkoklubu investovala milióny a touží skrze něj proniknout i na asijské trhy. O určitém tlaku této oděvní značky se hovořilo již při přestupu Zinedina Zidana z Juventusu.

Reklama