Hlavní obsah

Mladá Boleslav chce zopakovat své galapředstavení

Eurotip.cz

Nažhavená Mladá Boleslav je prvním soupeřem, na kterého v novém ročníku Gambrinus ligy narazí hráči Olomouce. Poradí si Hanáci s týmem, který už stihl v generálce na nejvyšší soutěž porazit norského mistra?

Článek

Důležité utkání předkola Ligy mistrů prokázalo, že loňské výkony mladoboleslavského týmu nebyly náhodné a že i letos budou mít svěřenci trenéra Dušana Uhrina vysoké ambice. Úřadující vicemistry v přestupovém období posílil Rolka z Hradce Králové, Abrahám z Liberce, Riegl z Příbrami, bývalý Sparťan Poláček a Mikolanda. S novou sestavou vlétli Středočeši na Valerengu a už po dvaceti minutách vedli 3:0. Norové sice dokázali snížit na konečných 3:1, i tento výsledek ale dává Mladé Boleslavi velmi slušné šance do odvety. Dnes chtěji domácí podat podobný výkon, jako proti Valerenze. "Všichni hráči jsou zdravotně v pořádku a věřím, že zopakují středeční výkon proti norskému mistru z Osla. Olomouc bude určitě spoléhat na brejky, my vsadíme na rychlý přechod do útoku. Fanoušci by měli vidět zajímavý fotbal," prohlásil před utkáním Uhrin, jehož hráči loni Olomouc porazili doma i venku.

Druhé housle ale nechtějí letos v lize hrát ani hráči Olomouce. Loňská sezona se jim nevydařila, skončili na devátém místě. "Pro příští sezonu, přestože někteří hráči odešli, chceme být od šestého místa nahoru. Předpokládám, že pro příští ročník by se mohlo podařit, že v poháru Intertoto by mohly startovat dva kluby z České republiky. Rádi bychom, kdybychom mohli hrát v příští sezoně alespoň Intertoto," naznačil ambice klubu jeho ředitel Jiří Kubíček. Nový trenér Palička se letos bude muset obejít bez služeb Babniče, Špiláčka, vyskočila a Šultese. Z hostování se ovšem vrátili záložníci Štěpán s Kobylíkem, brankář Vojáček a obránce Škerle a útok posílil exdrnovický Martin Lička.

Po parádním představení proti Valerenze není divu, že kursovým favoritem je dnes Mladá Boleslav, na kterou společnost Bwin vypsala kurs 1.55. Myslíte si, že Olomouc má dnes na to, aby posílenému vicemistrovi sebrala body na jeho vlastním hřišti? Potom si vsaďte neprohru hostů, kurs je 2.14.

Reklama