Hlavní obsah

Nováček přivítá úřadujícího mistra

Těžký začátek přichystal ligový los nováčkovi Gambrinus ligy z Českých Budějovic. Jihočeši zahájí letošní sezonu proti obhájci titulu, Liberci.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Tomáš Zápotočný z Liberce (vlevo) se raduje po vstřelení gólu Slavii.

Článek

České Budějovice si po sestupu v roce 2004 pobyli ve druhé lize pouhý rok. Tým, posílený příchodem Karla Poborského, prokázal svoji sílu a díky druhému místu si může letos znovu zahrát v nejvyšší soutěži. Dnes domácí zahájí sezonu, v níž budou chtít uspět lépe než předloni. "Pro Budějovice to bude svátek. Po roce liga, navíc proti úřadujícímu mistru. Větším tahákem by snad bylo už jen utkání se Spartou nebo Slávií," popsal náladu ve svém mužstvu trenér Jihočechů František Cipro, který má kromě zraněného stopera Pivoňky k dispozici kompletní kádr.

Podle Cipra by měl dnešní soupeř jeho týmu znovu bojovat o nejvyšší příčky. "Liberec je i letos spolufavorit na titul, takže z toho asi budou všichni před naším zápasem vycházet. My se ale budeme snažit tyhle propočty překazit," nebojí se trenér silného protivníka. Kouč Liberce Lavička dobře ví, že jeho svěřenci budou v roli favoritů pod tlakem. "To samozřejmě vnímáme a jsme na to připravení. Z atmosféry v kabině však mám pozitivní dojem. Jasně jsme si řekli, že titul už je historií, takže je potřeba, abychom pracovali stejně tvrdě jako v minulém sezoně," prohlásil Lavička. Jeho tým po minulé sezoně opustili Abrahám, Pospěch, Magasföldi a Tuma, novými tvářemi jsou potom Frejlach z Příbrami, jihlavský Liška, Rehák a Bolek. S pozměněnou sestavou absolvoval Liberec přípravu, ve které se mu sice dařilo v obraně, ovšem se střílením gólů to bylo horší. "Herně to celkem šlo, ale v ofenzivě to na to, kolik jsme měli šancí, nebylo moc efektivní," potvrdil Lavička.

S tím, že v roli favorita je dnes Liberec, souhlasí i bookmakeři. Společnost Bwin vypsala na hosty kurs 2.05, na remízu 3.20 a na České Budějovice také 3.20. Nestačí vám to? Potom si vsaďte třeba na přesný výsledek nebo na to, jestli padne více nebo méně než 2,5 gólu.

Reklama