Hlavní obsah

Rangers chtějí napravit loňskou sezonu

Nezaspat hned na začátku - to se zřejmě honí hlavou fotbalistům Glasgow Rangers, kteří chtějí zapomenout na loňskou nepovedenou sezonu. Jejich největší rivalové včera ve svých úvodních zápasech nového ročníku zvítězili, Rangers se dnes o totéž pokusí v utkání s Motherwell.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Loni skončila ve Skotsku dominance dvou týmů. Do tradičního soupeření Celticu a Rangers vstoupil tým Hearts, který skončil druhý a slavné Rangers nechal za sebou. I když Hearts oslabilo několik odchodů, očekává se, že se o titulu rozhodne znovu mezi nimi a dvěma týmy z Glasgowa. Celtic i Hearts včera odstartovali vítězně, Rangers proto nezbývá, než začít stejně zostra. Nový trenér Le Guen, který s Olympiquem Lyon vyhrál tři francouzské tituly v řadě, ale věří, že letos se jeho týmu bude dařit: "Naším cílem je titul. Vím, že mezi Celticem a Rangers byla loni velká propast. Bude to těžké, ale není to nemožné," tvrdí Le Guen, který se dnes bude muset obejít bez dvou důležitých hráčů; zraněný záložník Ferguson bude mimo hru pět týdnů a nejlepší střelec loňského ročníku skotské Premier League Kris Boyd nesmí nastoupit kvůli trestu.

Naštěstí pro hráče z Glasgowa je dnes čeká jejich oblíbený soupeř. Motherwell rozhodně nepatří k favoritům nejvyšší skotské soutěže a hlavně, s Rangers prohráli jedenáct zápasů v řadě. Také Motherwell vyměnil po loňské sezoně trenéra. Terry Butcher, pod jehož vedením skončil tým před rokem na osmém místě, odjel do Austrálie; jeho místo získal Maurice Malpas, který si dal realistický cíl - umístit se do šestého místa. Malpas má dnes na rozdíl od svého protějšku kompletní sestavu, ve které jsou mimochodem tři bývalí hráči Rangers - brankář Smith, obránce McLean a střelec McCormack, který se stal nejdůležitější posilou Motherwell před novou sezonou.

Podle očekávání jsou dnes favoritem Rangers, na které společnost Bwin vypsala kurs 1.35. Myslíte si, že Motherwell přeruší černou sérii proti Rangers a uhraje proti nim konečně body? Potom si vsaďte neprohru domácích, kurs je 2.70.

Reklama