Hlavní obsah

Klub považuje Haškův trest za tvrdý a odvolá se

PRAHA

Za absolutně nepřiměřený trest, poplatný mediální kampani, považuje roční zákaz činnosti v in-line hokeji Dominik Hašek v oficiálním stanovisku k disciplinárnímu postihu za faul na protihráče Martina Šílu. Ve vyšetřování incidentu zároveň pokračuje policie. Ta dosud neučinila žádný závěr, čeká totiž na vyjádření znalce z oboru lékařství.

Foto: PRÁVO

Dominik Hašek

Článek

O tom, zda on sám využije možnosti odvolání, se sice nezmínil, ale rozhodně to za něj udělá pardubický klub Bonfire Střída, jak vyplývá z reakce šéfa klubu Martina Střídy a trenéra Zdeňka Hanáka.

"Po obdržení oficiálního rozhodnutí se okamžitě odvoláme. Výše trestu nám připadá nepřiměřeně vysoká tomu, co se ve skutečnosti na ploše stalo a proto budeme usilovat o revizi, uvedli Střída a Hanák v dopise médiím.

Disciplinární komise České asociace inline hokeje ve středu potrestala olympijského vítěze z Nagana a držitele Stanleyova poháru zákazem činnosti na 12 měsíců nepodmíněně a zároveň mu udělila pokutu dva tisíce korun (jde o amatérský sport, v němž je tento finanční postih v maximální výši).

Oba představitelé klubu, za který Hašek ve svém volnu nastupuje, se domnívají "že komise neprofesionálně podlehla tlaku médií, čímž poškodila náš klub a také jméno Dominika Haška. Jsme pevně přesvědčeni, že kdyby se jednalo o jakéhokoli jiného hráče, nebyl by takto postižen," stojí v prohlášení klubu Bonfire Střída.

Šéf disciplinární komise in-line hokeje Ladislav Kopec připustil, že přes veškerou snahu se nepodařilo získat videozáznam utkání, který podle zjištění Práva byl jen soukromou amatérskou nahrávku zachycující inicident pouze okrajově. Kopec potvrdil i fakt, že třináct dní po zranění už postižený Šíla nastoupil v dresu IHC Pardubice k utkání.

Policie stále vyšetřuje

Incidentem se dále zabývá policie. Šetří, zda se Hašek nedopustil trestného činu ublížení na zdraví. Po téměř třech týdnech zatím nedospěla k žádnému závěru. Policie stále čeká na posudek znalce z oboru lékařství. Ten by měl odpovědět nejen na otázku, jak závažná zranění Martin Šíla po Haškově ataku utrpěl, ale současně objasnit, jak k nim napadený přišel. "Nedokážu říci, kdy jej dostaneme. Předpokládám, že to bude v nejbližších dnech," řekla mluvčí pardubické policie Dana Dolanová.

Reklama